La Federació de Futbol preveu lliga única de 18 equips al Grup IV de Primera Regional

comarquesnord.cat . Saragossa . dimecres, 10 de juliol de 2013 .

El Grup IV de la Primera Regional, on militen els cinc equips del Matarranya, té molts números de que torne a ser de lliga única. Durant les dos passades temporades, la lliga va ser dividida en dos grups amb l’objectiu de que el calendari no s’allargués tant en el temps. Este format, però, pot desaparèixer esta pròxima temporada per la falta d’equips. Segons les estimacions que baralle la Federació Aragonesa de Futbol (FAF), ara mateix hi ha 18 equips que volen competir. Per tant, de moment no s’excedeixen ni es superen les 20 esquadres que es necessiten per a dividir la lliga.

Els 18 equips en situació de competir esta temporada al Grup IV de la 1ª Regional són els que li pertoquen una vegada tancats els ascensos i els descensos. Lécera i Albalate jugaran la pròxima temporada a la Regional Preferent, mentre que Alcanyís Sportin té fitxa a Regional encara que el seu futur és incert. Al Grup IV estaran els cinc equips del Matarranya (Calaceit, Cretense, Massalió, Pena-roja i Valderrobres), als que cal afegir Nonasp, Torrecilla, Valdealgorfa, Castellseràs, Chiprana, Calanda, Alcorisa, Samper de Calanda, Híjar, Azuara, Escatró i el Teruel B.

Durant les dos últimes temporades, el Grup IV de Regional es va dividir en dos grups. Es va fer una primera fase de 10 equips cadascú. I els 4 millors equips de cada grup es van trobar en una segona fase per lluitar, en format de lliga a doble partit, per la plaça d’ascens directe i la plaça que permet jugar la promoció d’ascens. Per un altre costat, els 12 equips restants que no jugaven l’ascens es dividien en dos grups, fent una lliga regular. Els dos millors equips de cada grup es dividien en dos semifinals a doble partit. I els dos millors de l’eliminatòria jugaven una final a doble partit.