Pena-roja tindrà 60.000 euros per a una nova fase de l’Edifici Multiusos

comarquesnord.cat . Pena-roja . dimecres, 10 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

Pena-roja traurà a concurs una nova fase de l’Edifici Multiusos que s’està aixecant a la vora de les escoles. Esta nova fase de les obres està valorada en 60.000 euros que van arribar del IAF (Institut Aragonès de Foment) en el Pla Especial de Teruel 2011, i amb esta aportació es pretén acabar la planta baixa del local, destinada als balls i activitats culturals. En posteriors fases està previst acabar l’edifici, que tindrà una primera planta on estaran diverses oficines municipals, com la secretaria o la biblioteca. L’ajuntament de Pena-roja també té previst adequar el voltant de l’edifici, encara que no s’ha ficat un termini per a acabar este projecte.

Francisco Esteve, alcalde de Pena-roja, va explicar que “vam tancar i certificar l’última fase del Multiusos i en l’últim ple es va parlar de traure a concurs la següent partida, on tenim una ajuda aprovada de 60.000 euros”. En esta pròxima fase “intentarem acabar la planta baixa, la de l’escenari. És el que més pressa corre. Falten poques coses i amb esta fase la podríem tindre acabada”. Esteve va recordar que este espai, tot i no estar acabat, ha albergat algunes activitats, com la Rogativa de Vallibona de l’any passat o el Festival de Jota de finals de juny. Pena-roja farà un concurs obert per a adjudicar les obres, que “quan més prompte comencen, millor”.

Problemes amb l’empresa adjudicatària va fer endarrerir l’anterior certificació d’obra de l’Edifici Multiusos. Estos problemes es van dilatar en el temps. Però una vegada resolts, l’ajuntament vol seguir treballant amb el projecte. “És un local que, per a un poble com Pena-roja, has d’anar fent. No podem tirar el carro pel pedregal, sinó que has de destinar els diners una vegada t’arriben”. Esta aportació de 60.000 euros servirà per a acabar la planta baixa, i “esperem que poc a poc ens concedeixen una ajuda o una altra”. El local tindrà “molts de serveis per al poble”. I una vegada estiga acabat, el que s’ha de fer “és aprofitar-lo al màxim”.

L’alcalde de Pena-roja creu que amb un parell de fases més l’Edifici Multiusos pot estar acabat, encara que l’ajuntament no s’ha fixat temps per a tindre’l fet. “Faltarà la planta de dalt. I també els tancaments, lluir i condicionar l’entorn una mica”. Una vegada fet, el futur Multiusos que tindrà el municipi de Pena-roja albergarà les oficines i la biblioteca municipals. Hi haurà una sala polivalent per a fer exposicions i xarrades, oficines de l’ajuntament (secretaria, aparellador, serveis socials), així com un espai que acollirà la nova biblioteca i una sala per a la informàtica. La Casa de la Vila i el Centro Polivalent actuals són edificis que tenen un difícil accés per a minusvàlids i gent gran.

Més informació: