35 morellans van a Tortosa per a la presa de possessió del nou Bisbe

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 11 de juliol de 2013 .
Etiquetes: ,

Enrique Benavent prendrà possessió aquest dissabte com a nou Bisbe de la Diòcesi de Tortosa. La seu diocesana, de la qual formen part 41 parròquies de 33 municipis del nord de la província de Castelló, està vacant des del novembre passat quan el seu antic titular, Xavier Salines, fora escollit nou prelat de Mallorca.

El valencià Enrique Benavent, natural de Quatreronda (València), va ser nomenat pel Papa Francesc a principis de maig quan exercia el càrrec de bisbe auxiliar de València. La presa de possessió de Monsenyor Benavent aquest 13 de juliol ha aixecat expectació a les comarques dels Ports, Baix Maestrat i Alt Maestrat. Algunes parròquies han organitzat autobusos per assistir a l’esdeveniment religiós.

. 35 morellans

Des de Morella, unes trenta-cinc persones acudiran amb autobús, amb el mossèn morellà José Ángel Pitarch, a la Missa en la Catedral de Tortosa que s’iniciarà a les onze del matí i després es quedaran a dinar a la capital de la comarca del Baix Ebre. Pitarch apuntava que “és un esdeveniment únic i per això des de la Parròquia hem muntat aquest viatge per poder estar presents”. La pròpia Diòcesi ha fet una crida a l’assistència “tot el poble cristià de Tortosa està convidat a participar i a pregar pel nou pastor”. A més, els que no puguin participar en viu, ho podran fer de forma virtual, ja que la celebració es podrà seguir per la pàgina web bisbattortosa.org, així com per diferents emissores de ràdio de la zona. Amb el nomenament, Benavent es convertirà per primera vegada en la seva vida en prelat titular de la seva pròpia Diòcesi després de vuit anys i mig com a auxiliar.

Més informació: |