Aigua, pedra i molta descàrrega elèctrica en l’última tronada viscuda al Matarranya

comarquesnord.cat . Massalió . dijous, 11 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

Una forta tronada de vent, aigua, pedra i sobretot, molta descàrrega elèctrica, va passar ahir per la tarde per tot el Matarranya, deixant fins a 18 litres de precipitació al nord de la comarca. Precisament, va ser el terme municipal de Massalió (i també Maella) el que es va veure més afectat per la pedregada. Altres municipis del Matarranya, com Ràfels, La Portellada, Fórnols i Mont-roig també es van veure sorpresos per la pedregada, però sense causar mals majors.

En relació a les precipitacions, al Matarranya s’han registrat un màxim de 18 litres per metre quadrat a Massalió, mentre que a Mont-roig van caure 10.6 litres. A Maella van caure 9.8 litres, a Valljunquera 5.6, a Pena 4.4, a Figuerales 3.4 i a Coratxà 2.0 litres. A comarques pròximes, com el cas de Villarroya de los Pinares, van arribar a caure 56 litres de precipitació durant la jornada d’ahir. Al costat de la pedra, la tronada d’ahir va portar molta descàrrega elèctrica i talls de llum intermitents a diferents pobles.

. Dos incendis als Ports

Tot i la forta descàrrega elèctrica que va caure al llarg de la tarde pel Matarranya, no es van haver de lamentar mals majors i no s’ha declarat cap foc. Cosa que sí va passar a la veïna comarca dels Ports, on ahir a la tarde es van sufocar dos incendis. En concret, els dos es van registrar al terme municipal de Morella. Estos incendis, de categoria conat i que van cremar poca cosa, es van produir a Torre en Guaita i Pereroles. Al llarg de la tarde es va donar també dos alarmes de possible incendi, un d’ells a Herbers i un altre a Vall-de-roures.

Més informació: