Es presenta l’Aplec a Morella, que es promocionarà amb un espot i un documental

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 13 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

El XXXVè Aplec dels Ports s’ha presentat este dissabte en societat en un acte a l’ajuntament de Morella amb alta assistència de gent. Els membres de la comissió organitzadora han explicat fil per randa les diferents activitats que es desenvoluparan entre el 25 i el 28 de juliol a la festa comarcal per excel·lència. Responsables de cada àrea han fet un resum del treball dut a terme fins ara i les tasques que s’intensificaran les properes dues setmanes amb l’objectiu d’acollir a unes 15.000 persones a Morella per l’Aplec.

Una de les majors preocupacions actuals és l’aspecte del voluntariat. Fa vuit anys, la xifra va aplegar als quatre-cents voluntaris que van fer possible que l’esdeveniment fos un èxit. Per a aquesta edició, la xifra ronda la meitat de persones pel que es fa una crida per ampliar la nòmina de voluntaris “ens fa falta gent per a que tot vagi bé, persones per a les barres, cuines o aparcaments, esperant que els propers dies s’apuntin més” assenyalava el president de la comissió, Andreu Serret.

A l’àrea d’infraestructures, es van detallar les zones en les quals es podrà aparcar. En l’últim Aplec celebrat a Morella es van comptabilitzar uns sis mil vehicles, per la qual cosa aquesta quantitat s’ha tingut en compte per desplegar aparcaments. Els espais estaran als afores de la localitat, sent els principals els que es situaran en els aqüeductes. Sobre aquest tema, en aquesta edició se seguirà el criteri de les últimes edicions de cobrar cinc euros per aparcar, preu únic per tot l’Aplec, ja que es tracta d’una festa autogestionada i gratuïta respecte a les actuacions i activitats que es realitzaran. Des de la comissió, s’apuntava que “necessitem ajuda per poder treure-la avant, per la qual cosa aquesta donació que és molt assequible i ens assegura una partida econòmica per encarar les despeses”.

Respecte a la zona d’acampada, es concentrarà a la zona de Santa Llúcia, just sota el portal de Sant Miquel i proper a l’Alameda on es desenvoluparà l’Aplec. En l’acte s’han repartit els tríptics amb la programació i el mapa que marca els punts clau de la festa. Destaca que l’organització ha homenatjat a les localitats que depenen administrativament de Morella: Xiva, La Pobleta, Ortells i Herbeset, donant aquests noms als escenaris en els quals es realitzaran les actuacions musicals i teatrals. Per aquest any, destacaran els concerts de Txarango, Els Catarres o l’acústic d’Obrint Pas, així com l’actuació teatral de Xavi Castillo. També promet emocions fortes l’espectacle inaugural. Al respecte, el president de l’Aplec ha recordat que Diego Miralles ‘Mija’, com a membre d’ESPEMO, havia estat col·laborant en esta activitat “ens va ajudar molt per a perfilar aspectes de la inauguració i després del que li ha passat a Pamplona li desitgem una prompta i bona recuperació” paraules que han aixecat els aplaudiments dels assistents.

D’altra banda, s’ha presentar un espot que es divulgarà per les xarxes socials seguint el patró del lema d’aquest any ‘Ací i ara!’. Els propers dies arribaran noves sorpreses amb l’arribada de l’Aplequer, una publicació dedicada a l’Aplec i també l’estrena d’un documental sobre aquesta celebració sota el títol ‘El batec d’una comarca’.

Més informació: