Monsenyor Enrique Benavent ja és Bisbe de Tortosa

comarquesnord.cat . Tortosa . dissabte, 13 de juliol de 2013 .
Etiquetes: ,

Monsenyor Enrique Benavent ja és nou Bisbe de Tortosa. L’homilia de la seva pressa de possessió es celebrava este dissabte amb la presència de més d’un miler de persones que omplirien la Catedral de Tortosa per presenciar l’inici del ministeri pastoral de Benavent. Entre els assistents, una extensa representació d’autoritats religioses, amb bisbes, arquebisbes, cardenals i capellans, així com autoritats civils tant del govern valencià, català o la Diputació de Castelló. En la Missa, el Bisbe de Tortosa recordava que l’església ha d’ajudar al seu poble a avançar en la seva història però no ha d’interferir. També rebutjaria les divisions internes i apuntava que afronta el càrrec amb il·lusió i ganes de conéixer la societat de la Diòcesi de Tortosa de la que formen part la majoria de pobles dels Ports.

Des de les nostres Parròquies es va desplaçar una expedició a este esdeveniment d’unes trenta persones. El nou Bisbe és valencià i coneix la nostra terra al haver passat en vàries ocasions per la zona. Des del dissabte, a les celebracions eucarístiques ja es nomena al nou Bisbe Enrique. En un principi, la primera visita a la nostra comarca estaria prevista per a octubre amb les Confirmacions, tot i que no es pot descartar que vinga abans. Per altra banda, esta setmana es portarà a terme una trobada amb capellans de la zona per perfilar les línies de treball amb una reunió a Traiguera.

D’aquesta forma, la Diòcesi de Tortosa deixa d’estar en seu vacant i ja compta amb un nou Bisbe. La seua pressa de possessió va ser molt seguida i fins i tot es va poder fer en directe mitjançant la web del Bisbat.

Més informació: |