Morella registra una gran demanda turística per l’Aplec dels Ports

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 17 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

Morella ja està preparada per viure una multitudinària edició de l’Aplec dels Ports. La festa comarcal per excel·lència suposarà un important impacte econòmic per a la localitat, ja que la massiva afluència de visitants fa que s’incremente i dinamitze el consum. Prova d’això és que les cases rurals de la localitat es troben ja al 95% d’ocupació, mentre que els hotels estan al 70%. Unes xifres que auguren un gran cap de setmana, ja que a més d’aquestes places, milers de participants acamparan a les zones habilitades. També cal destacar l’aposta pels productes locals de la comissió organitzadora, que farà que s’adquirisca gairebé tot el necessari en els comerços locals.

La regidora de turisme, Maria Rallo, destaca que “s’espera que arriben a Morella uns 15.000 participants a l’Aplec dels Ports, el que suposarà un important impacte econòmic, tant per al sector turístic com per al comercial”. En aquest sentit també afegeix que “Morella viurà diferents festivals durant aquest estiu que incrementen l’oferta cultural i festiva de la localitat i que omplen de vida els nostres carrers, amb l’arribada de més visitants”. Així, l’Aplec dels Ports serà la cita més multitudinària d’aquests, però a més, hi ha altres festivals que ompliran d’ambient el municipi, com el II Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que se celebra des d’aquest divendres, o el Amstel Festiu Morella, que comptarà amb l’actuació de La Pegatina i de nombrosos grups, el proper 10 d’agost.

Referent a les tasques que s’estan escometent en els últims dies per a la celebració de l’Aplec dels Ports, Rallo explica que “en aquesta recta final s’estan realitzant el condicionament de zones d’acampada i pàrquing i s’estan coordinant algunes activitats i infraestructures, perquè no falte res i que tot siga un gran èxit “.

. Falta d’ajudes

Des de la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports sí que ha lamentat la falta d’ajudes d’altres administracions superiors, ja que el festival l’organitzaran els voluntaris del municipi. Per això, el president de la mateixa, Andreu Serret, afirma que “estem esperant la resposta del Patronat Provincial de Turisme, i considerem que s’hauria de recolzar econòmicament una festa comarcal com aquesta, organitzada per voluntaris, que no té ànim de lucre i té un alt impacte en l’economia local i comarcal, ja que té una gran afluencia turística i els productes es compren als xicotets comerços d’ací. Per això, ens agradaría tenir el mateix tracte que tenen altres festivals organitzats per empreses externes”. Al respecte també recorda que “l’Aplec dels Ports és una oportunitat promocional per als grups de música o teatre de la província, ja que s’aposta per ells a l’hora d’elaborar tota la programació”.

Més informació: