Acord entre les Diputacions de Terol i Tarragona per actualitzar la titularitat de la carretera de Lledó

comarquesnord.cat . Lledó . divendres, 19 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

El vicepresident segon de la Diputació de Terol, Ramon Millán, va mantindre ahir una reunió a Tortosa amb el seu homòleg de la Diputació de Tarragona, Pere Panisello, i amb el delegat territorial de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, amb qui va analitzar la titularitat de la carretera TE-V-3303. Se dóna la circumstància que fins a la connexió amb la carretera provincial T-330, esta via segueix pertanyent a la xarxa de carreteres de la Diputació Provincial de Terol. Els representants de les dos institucions consideren necessari actualitzar esta catalogació “perquè per raó de competència i de seguretat els nostres equips no poden intervindre fora de la nostra província”, tal com va assegurar, Ramon Millán.

La carretera TE-V-3303 parteix de Queretes, continua per Lledó i dóna accés a la província de Tarragona on connecta amb la carretera T-330. Un cop passat el límit provincial, hi ha un total de 3,350 quilòmetres que mantenen la titularitat de Diputació de Terol. El vicepresident segon i diputat delegat d’Infraestructures, Ramon Millán, va explicar que esta reunió s’ha convocat “a instàncies dels municipis que utilitzen habitualment esta carretera per a accedir a la província de Tarragona”. El canvi de titularitat “és absolutament necessari perquè la nostra intervenció i, per tant, el manteniment d’estos trams no els podem fer perquè estan fora del nostre territori d’actuació”. Els informes tècnics assenyalen que la DPT no pot fer-se càrrec d’estos prop de 3,350 quilòmetres fins i tot per raons de seguretat. Millán va subratllar que “cada institució tenim clar on podem intervindre i canviar esta catalogació és urgent perquè va en benefici dels ciutadans que transiten per estes carreteres”.

Els representants de les Diputacions de Terol i Tarragona van acordar elevar una consulta al Govern central perquè explique la raó d’esta catalogació i propose solucions que faciliten el canvi de titularitat. El vicepresident segon de la DPT va mostrar la seua satisfacció pels resultats d’esta trobada que “ha servit per arribar a un acord satisfactori per a les dos parts”. Ramon Millán va indicar que “a partir d’ara els representants d’Infraestructures i Assistència al Territori anem a iniciar una estreta col·laboració que beneficiarà, sens dubte, els habitants d’estes comarques veïnes del Matarranya i de les Terres de l’Ebre”.

Més informació: