Nou jóvens de set països participen en una nova edició del Campus Internacional de Treball de Beseit

comarquesnord.cat . Beseit . divendres, 19 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

Durant el mes de juliol Beseit està acollint el 6è Campus Internacional de Treball, una iniciativa que ha reunit nou jóvens vinguts de set països diferents, com són Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Rússia, República Txeca, Hongria i Turquia. Durant quinze dies, els participants a este Campus de Treball, coordinats per Xavier Riba, han fet algunes actuacions per a la recuperació i posada en valor del patrimoni natural, com ara en una cova, el Parrissal o les sendes que baixen fins el toll de la Pesquera. La recuperació del patrimoni natural s’ha complementat amb visites turístiques pel territori.

Xavi Riba, coordinador d’este Campus Internacional de Treball, va explicar per a Ràdio Matarranya que “enguany està sent una experiència molt enriquidora, tant per la feina com per la convivència que ve per aquí i té tantes ganes de conèixer este lloc i la nostra cultura”. Riba va afegir que “enguany hem començat en una sendera que va a un toll de la Pesquera, hem recuperat una cova que era inaccessible i ara estem recuperant un camí que els veïns de Beseit podran aprofitar”. Al mateix temps, els assistents al Campus de Treball han conegut el patrimoni històric de Beseit, Morella, Vall-de-roures i Pena-roja.

El poble, molt agraït

Mantindre el patrimoni natural en municipis relativament menuts no sempre és fàcil. I d’aquí el paper que fa este Campus Internacional de Treball. Riba va concretar que “el poble i l’ajuntament estan encantats” perquè Beseit és un poble que “valora molt el seu patrimoni natural”. Els nou voluntaris han passat dos setmanes per Beseit, on no només han fet treballs de recuperació i posada en valor del patrimoni. Han convivit entre ells i amb la gent del poble, han descobert el patrimoni històric i cultural del Matarranya, i a la vegada han compartit experiències i riquesa gastronòmica.

Robert és un jove arribat des d’Alemanya. I esta no és la primera vegada que s’inscriu a un Campus Internacional de Treball que gestiona el SCI (Servei Civil Internacional), sinó que ja en porta tres. Robert va apuntar que “molta gent que estem aquí ja ha viscut experiències anteriors. De fet, este és el meu tercer Camp de Treball. I la veritat és que està anant tot molt bé. Hem treballat en diferents punts del poble. Hem netejat una cova, hem netejat el Parrissal i estem adequant unes sendes que porten a la zona de bany de la Pesquera”.

. Una gran convivència

Per a Robert, la convivència és l’aspecte més important d’estos Camps Internacionals de Treball. També el permanent contacte amb la natura, conèixer nous espais i la varietat gastronòmica que porten voluntaris vinguts de tants països diferents. Això, però, també té les seues dificultats. “En un lloc com Beseit és difícil cuinar una cosa regional”, va fer Robert. “El meu company turc i jo volíem preparar una amanida de cuscús. Però és impossible de trobar, al poble. Els voluntaris van dedicar algunes sessions al turisme, i van conèixer Morella, Vall-de-roures, Pena-roja i un dia es van escapar a la platja.

Més informació: