El cavall, gran protagonista de la Fira de la Magdalena

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 21 d'agost de 2013 .

Per segon any consecutiu, els voltants de la Plaça de Bous de Vilafranca es convertien en l’escenari ideal per a l’ubicació de la secció ramadera de la Fira de la Magdalena. Els visitants, a l’arribar a les immediacions del recinte taurí es trobaven amb les dues carpes, una destinada al caprí i oví i un altra per al ramat vacú. A l’explanada de la Plaça de bous es podia contemplar la gran quantitat de cavalleries exposades, un dels grans atractius de la Fira de la Magdalena.

Cavalls, egües, matxos, mules, burros o ponys serien visitats per les més de 10.000 persones que es passaven per Vilafranca durant aquest cap de setmana. L’any 2012, entrarien a formar part de l’organització de la secció ramadera David Colom i Kike Bellés. Ells serien els impulsors del canvi de la secció des del Carrer Miralles del Carro als voltants de la Plaça de Bous. Si en la primera edició ja va ser tot un èxit aquesta nova ubicació, aquest segon any ha vingut a ratificar l’encert d’un canvi que dona molta més vida a les diferents seccions de la Fira.

La presència de ramaders d’oví, caprí i vacú i expositors de cavalleries en aquesta XVIIena edició de la Fira de la Magdalena ha estat semblant a la de l’any anterior. Es consideren xifres elevades de participació i s’està satisfet amb el volum ramader amb el que compta la Fira.

Com sol ser habitual, els cavallistes participants en la Fira de la Magdalena celebrarien un dinar, dissabte a les Fonts del Llosar. A més, la Plaça de Bous albergaria una ‘ginkana’ amb diferents proves per als cavalls i genets que van voler participar.

La secció ramadera i el cavall concretament, son un dels elements molt importants de la Fira de la Magdalena. Els voltants de la Plaça de Bous amb la presència de les cavalleries, van ser un dels llocs més visitats en aquesta XVIIena edició de la Fira vilafranquina.