Nou èxit a Vilafranca amb la XVIIena Fira de la Magdalena

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 21 d'agost de 2013 .
Etiquetes:

La Fira de la Magdalena de Vilafranca ha tornat a estar tot un èxit a tots els nivells. Es calcula que més de 10.000 persones s’han donat cita al municipi durant tot el cap de setmana amb una gran afluència de visitants. Es dona també una circumstància que no solia ser molt habitual amb el fet de que van haver més visites en la jornada del dissabte. Amb uns 130 expositors a la zona comercial i amb una elevada participació a la secció de ramaderia, la XVIIena edició de la Fira de la Magdalena ha demostrat la solidesa d’aquest certamen i la seua importància per als aficionats al cavall.

A les 12 hores del dissabte tenia lloc la inauguració oficial de la Fira de la Magdalena amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena i els Regidors de l’Ajuntament, el Diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner i Alcaldes de municipis de la Comarca dels Ports. També estaria present el Director de Cajamar a Vilafranca, Daniel Corbatón i les Regines de les Festes 2012, Belén Monfort i Natalia Herrero acompanyades per les Dames de les seues Corts d’Honor.

Óscar Tena, Alcalde de Vilafranca, destacava la importància de la Fira de la Magdalena i el gran esforç que s’està realitzant per mantenir-la en aquestos temps de crisi i en el que les ajudes per a les fires han minvat considerablement.

La Fira de la Magdalena 2013 mantenia la mateixa distribució que l’any anterior. L’Avinguda de Castelló albergaria la secció comercial i artesanal, mentre que als voltants de la Plaça de Bous s’instal·lava la secció ramadera amb les carpes d’oví, caprí i vacú i la gran exposició de cavalleries de la Fira de Vilafranca.

La Diputació Provincial de Castelló també ha col·laborat un any més amb la Fira de la Magdalena. Han estat considerables les retallades d’ajudes per a aquest tipus de mostres, encara que des de l’ens provincial s’espera poder continuar amb les ajudes i que es puga tornar a les d’anys anteriors. El Diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, visitava la Fira de la Magdalena.

Amb la presència de les Regines i Dames 2012 es faria la inauguració oficial de la Fira de la Magdalena i es visitaria, posteriorment, el Recinte Firal i les exposicions ‘Benjamí Tena. Un globus amb patent vilafranquina’ i ‘Enfoque Taurino’ de Juan García Sánchez.

Més informació: