Beseit ha acollit el primer Camp de Treball dedicat als Jóvens Dinamitzadors Rurals

comarquesnord.cat . Beseit . dijous, 25 de juliol de 2013 .
Etiquetes: , ,

El projecte de cooperació Leader ‘Jóvens Dinamitzadors Rurals’ ha conclòs amb èxit el seu primer camp de treball a la comarca del Matarranya, on 40 jóvens de 9 comarques aragoneses han treballat durant cinc dies en diferents àrees. Medi ambient, turisme, arqueologia, atenció a les persones amb discapacitat i neteja de la zona d’acampada, han estat les faenes matutines que han dut a terme estos jóvens, que desenvolupen, durant l’any, un gran paper com a informadors juvenils en cadascuna de les seues comarques.

Les tardes les han dedicat a conèixer l’impressionant entorn natural i patrimonial de la Comarca del Matarranya a través d’excursions, passejades en bicicleta, rutes guiades i jocs. L’equip d’arqueologia va fer una curiosa troballa en el túmul iber en el què estava treballant, trobant part d’un mur de l’època ibera fins al moment desconegut. El grup de turisme va crear el bloc matarranyamemata.blogspot.com, per a promocionar esta zona de Terol entre els més jóvens.

Gràcies als dinamitzadors de medi ambient, s’han recuperat i netejat dotze senders de la comarca. I com no, els jóvens més socials van estar treballant i arrencant somriures als usuaris de ATADI a Valderrobres. Els voluntaris van recalcar que l’experiència ha estat gratificant i inoblidable, ja que han après a gaudir ajudant els altres. En les avaluacions diàries s’han recollit comentaris com ‘M’he sentit útil i realitzada’, ‘He après a compartir i a no prejutjar qui no conec’ o ‘este camp de treball ha superat totes les expectatives que m’havia plantejat’.

La Comarca del Matarranya s’ha bolcat en l’organització de l’activitat, col·laborant tant en el desplaçament dels joves a les seues tasques, com amb el treball dels professionals que han format i guiat als participants cada matí. Joves Dinamitzadors Rurals segueix treballant per a oferir experiències educatives als jóvens de l’Aragó, que són el motor de desenvolupament i dinamització en el medi rural.

Més informació: | |