El dijous ja es respira ambient d’Aplec a Morella amb l’arribada de desenes de persones

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 25 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

Morella ja respira ambient d’Aplec dels Ports i comencen a arribar desenes de persones en la seua primera jornada. La festa comarcal per excel·lència s’enceta este dijous amb diverses activitats. A la zona del càmping, destaca que ja hi han unes quantes tendes de campanya. Algunes fins i tot ho feien el dimecres. Busquen el millor lloc, tot i que l’esplanada reservada per acampar al barri de Santa Llúcia ofereix poques ombres. La calor serà una de les protagonistes dels propers dies amb altes temperatures, calima i, en principi, sense precipitacions. A partir del divendres s’espera que aquesta zona s’ompli dels colors que ofereixen les tendes. També s’esperen centenars de vehicles, per lo que l’ajuntament de Morella col·labora amb la Comissió organitzadora per a tenir ben controlat el dispositiu. Els principals espais estaran prop de l’acampada, a partir de l’Aqüeducte. Des del consistori es demanda “paciència” als visitants i que vagin seguint les indicacions de la Policia Local, Guàrdia Civil i organització per tal d’aparcar.

Les primeres activitats comencen a les 19 hores amb la inauguració de l’exposició itinerant ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances’ i la presentació de la publicació ‘Pobles del Mural’ a càrrec de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La banda morellana Mestre Candel ficarà les notes musicals abans d’un sopar de germanor al menjador de l’Aplec, situat a l’Espai Firal. La nit la tancaran uns monòlegs i actuacions musicals.

Per al divendres està previst un dels actes més especials amb l’espectacle d’inauguració itinerant ‘Ací i Ara’. Més de cent persones faran possible l’obertura oficial de l’Aplec “distinta, emotiva i reivindicativa” com apuntava el seu impulsor, Andrés Felius. A l’acte jugaran un paer important monuments emblema com l’Arxiprestal, les Torres de Sant Miquel i el Castell, així com un Correfoc que recorrerà carrers del centre de la localitat. Per altra banda, aplegaran els primers concerts de renom amb Els Catarres, orxata Sound System, Malnom i la Kinky Band en l’espectacular escenari Xiva, ubicat a la coneguda ‘llengua’ del pàrquing de l’Alameda. L’Aplec està en marxa i mobilitzats els més de 450 voluntaris i membres de la Comissió, ajudats pels que van estar a la direcció fa vuit anys, per a que tot siga un èxit. L’aspecte sanitari també està ben cobert amb la Creu Roja i una SAMU que estarà durant els dies de l’Aplec dels Ports.

Més informació: