Morella recorda la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estellés

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 25 d'abril de 2013 .
Etiquetes: ,

Morella alberga un acte institucional que recorda la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. L’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, i l’acadèmic Lluís Meseguer, inauguraran la mostra “El mural del País Valencià” i recordaran aquesta figura. A més, aquesta activitat també serà la primera de la XXXVª edició de l’Aplec dels Ports.

A l’exposició es fa un recorregut per la vida i obra d’Estellés, a través de panells informatius. A més, l’exposició es completa amb gravats de l’artista morellana Pilar Dolz. L’acte institucional d’avui també servirà per divulgar la importància de l’obra del poeta.

Cal recordar que aquest és un altre dels actes que se celebren a la localitat dels Ports, dins del “any Estellés”. Al mes de març, l’Aplec dels Ports i el director de museus de Morella, Carlos Sangüesa, van recitar diversos versos de l’escriptor valencià al Jardí dels Poetes, lloc en el qual hi ha una placa en el seu record. A més, ja al juliol, la comissió organitzadora d’aquesta concentració comarcal, va dedicar un cap de setmana temàtic per recordar aquesta figura. En ell, es va inaugurar l’exposició “Dibuixant a Estellés”, es va realitzar l’obra de teatre “El cor ple de grills”, es van projectar documentals, es van realitzar diferents concerts de cantautors i es van recitar versos dels seus poemes.

Vicent Andrés Estellés va estar molt vinculat a Morella, dedicant a aquesta localitat un espai dins la seva “Mural del País Valencià”. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca que “Estellés va ser un renovador de la poesia en la nostra llengua i és de justícia que el poble de Morella el recorde de forma periòdica per tota la seva contribució a la cultura valenciana”. Cal recordar que no és la primera vegada que es realitzaran actes en el seu record, ja que es va publicar “Document de Morella” en el què es recullen versos de l’autor sobre la ciutat o, fa dos anys, va tenir lloc un senzill acte al Jardí de els Poetes en el què es va penjar la placa amb una biografia i alguns dels seus versos més coneguts.

Més informació: |