Es cremen vuit vehicles en una de les zones d’aparcament preparades per a l’Aplec

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 26 de juliol de 2013 .
Etiquetes: , ,

Un incendi que ha calcinat cinc vehicles completament i tres parcialment ha sacsejat l’inici de l’Aplec dels Ports que este any es celebra a Morella. L’esglai ha estat important i l’única pèrdua ha sigut la d’una gossa que es trobava a l’interior d’una de les furgonetes cremades. No ha afectat a cap persona.

Els fets han ocorregut en una de les zones d’aparcament preparades per a l’esdeveniment al barri de Santa Llúcia prop de l’històric Aqüeducte més proper a la localitat. L’entrada a aquest pàrquing està en l’encreuament de l’antiga N-232 i la carretera a Xiva en una extensió de bancals.

L’incendi s’ha originat sobre les 17 hores per causes que encara es desconeixen. El foc s’iniciava en un dels vehicles i ha anat propagant-se entre els que tenia als seus costats. Els bombers han actuat ràpidament evitant danys majors.

Afortunadament, la vegetació és cultiu abandonat i de matoll i per això les flames no han agafat força, afectant únicament a dues mil metres quadrats d’extensió en una jornada en la que estem en alerta màxima per risc d’incendis. Tampoc ha afectat a una granja situada just al costat del succés. La Guàrdia Civil ha iniciat una investigació. Un dels més afectats, el propietari d’una furgoneta que es va deixar en el seu interior a la seva gossa, ha tingut de ser atès en el moment de l’incendi pel nerviosisme de la situació.

En les tasques d’extinció han participat dues dotacions del parc Els Ports, dos del parc del Baix Maestrat i una Brigada d’Emergència de la Generalitat. Un total de set vehicles amb 18 efectius. També ha col·laborat la Guàrdia Civil amb diverses patrulles, inclòs un helicòpter, així com la Policia Local. La Comissió organitzadora i voluntaris han estat també ajudant en les tasques de control dels curiosos que volien presenciar els fets.

Més informació: | |