LA FALSA: “El valor de les persones”

Joan Carles Marcobal . 28 de juliol de 2013 .
Etiquetes: , ,

La frase del titular la pronunciava Manel Martí, de Sorita, al documental ‘El batec d’una comarca’ que l’organització del 35è Aplec dels Ports presentava el passat diumenge al Teatre Municipal de Morella. Cal dir al respecte del vídeo que és una obra mestra de tots aquells que l’han fet possible, des de la realització i guió, passant per la filmació i documentació, fins els seus protagonistes, totes les persones que apareixen als crèdits en definitiva.

Quan la pronunciava l’amic Manolo eixa frase feia referència al valor de les persones que viuen a la nostra comarca, aquella gent que fa possible que Els Ports continuen ben vius dia a dia. A totes les persones per suposat però, si se’m permet una llicència, m’agradaria aplaudir fortament a eixa joventut que fa més possible si cap que la flama d’eixa vida que honora la nostra comarca no sols no s’apague si no que, a més amés, reviscola des de les brases amb unes llengües aflamarades que sorprenen al propi cel que se veu engolit i desbordat per la grandesa dels nostres pobles.

I la seua gent, perquè si important és el nostre patrimoni natural, arquitectònic, cultural, etnològic i gastronòmic, més important que tot això són les persones que cada matí obrin els panys de les portes a les cases dels nostres pobles, les que les tanquen per la nit i reguen les floreres dels seus balcons, encara que moltes d’elles -desgraciadament- no ho puguen fer a diari ni tan sovint com voldrien. Perquè la grandesa de la nostra comarca, dels nostres pobles, és que som d’ací visquem on visquem.

Més informació: | |