Educació pretén suprimir el cicle formatiu de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 1 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Conselleria d’Educació ha confirmat la seua intenció de suprimir el cicle formatiu d’administratiu que s’imparteix a l’Institut d’Ensenyament Secundari de Vilafranca. La decisió sorprenia al professorat del centre educatiu que apreciaven com s’havia reduit la plantilla de professors per al proper curs al suprimir el cicle formatiu. El Consell Escolar, amb la presència de l’Alcalde Óscar Tena, es reunia d’urgència aquest mateix dijous, exigint a la Conselleria que mantinga el cicle formatiu.

La notícia ha sorprés a tota la comunitat educativa de Vilafranca, ja que per al curs 2013-2014 es comptava amb més alumnes que mai per fer el cicle formatiu d’admnistratiu. Habitualment es comptava amb uns 10 alumnes per curs i la matrícula d’enguany arribava als 14.

Al plenari d’aquest mes d’agost es donava compte de l’assumpte i es tractava a fons la qüestió. Tots els grups polítics de l’Ajuntament de Vilafranca s’unien per rebutjar la decisió de la Conselleria d’Educació i demanar que es mantingue el cicle formatiu d’administratiu.

A més, també preocupen les conseqüències de futur que puga tindre aquesta decisió, ja que si un Institut no compta amb cap cicle formatiu s’obri la porta a que puga ser absorbit per un altre. Una qüestió de la qual s’alertava al consistori des del propi centre educatiu.

L’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena ha demanat una reunió amb el Secretari Autonòmic d’Educació per intentar reconduïr aquesta decisió i que el cicle formatiu per al curs 2013-2014 siga una realitat. Des del Partit Popular i Compromís per Vilafranca mostraven tot el suport a les iniciatives que es puguen perdre per defensar el cicle formatiu a l’Institut de Vilafranca.

Més informació: | |