Morella inicia un mes d’agost amb centenars d’activitats programades

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 1 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

L’entrada del mes d’agost propicia que a Morella es programen més activitats destinades a tots els públics. Aquest any s’han aglutinat les setmanes per temàtiques, com la de la Joventut, l’Agost Cultural, el Festival Internacional de Música, les Festes de Sant Roc o la de l’Esport i la Salut. Els actes començaran el proper divendres i fins al dia 10 d’agost els més petits i els amants de la cultura tindran una àmplia oferta per gaudir-la.

El regidor de festes, Amadeu Bordàs, destaca que “amb l’arribada d’agost, s’ha ampliat la programació d’activitats i Morella viurà un gran ambient”. A més, afegia que “s’ha elaborat una àmplia i completa programació per a tots els públics, gràcies a la col·laboració i participació de nombroses associacions, col·lectius i persones de la localitat”.

La Setmana de la Joventut tindrà activitats des del dia 2 al 9 d’agost. Entre elles, els més petits podran gaudir de l’excursió “Coneix el nostre entorn i els nostres productes”, que tindrà lloc el divendres i on els més menuts coneixeran Morella i algunes indústries, com la formatgeria. Dissabte, serà el torn per als més joves amb les activitats que organitzen els Quintos i Quintes 2013 a la Plaça de Bous. Per a la propera setmana, destaquen dues activitats, com són el Taller de Doblatge de Pel·lícules, dilluns, o el de restauració de dinosaures, dimarts i dimecres. Aquests dies també hi haurà campionats esportius infantils i, dijous els seguirà una excursió en BTT i un taller de cuina. Divendres es tancarà la Setmana de la Joventut amb jocs aquàtics i cinema.

. Els quadres de Nati et parlen

Pel que fa a la cultura, del 3 al 10 d’agost tindran lloc diferents activitats. Dissabte, s’inaugurarà l’exposició “Els quadres de Nati et parlen. Si vols, tu també pots”, i hi haurà una conferència posterior a càrrec de Jordi Balaguer. Es tracta d’unes pintures que contenen una història de tremenda superació darrera, ja que són obres d’una dona tetraplègica. Nati ha après a aguantar el pinzell amb una mà i a guiar-lo amb l’altra. Per això, tant la mostra com l’autora són una metàfora de la vida, tal com explicarà Balaguer.

Diumenge es retrà homenatge a Joaquim Garcia Girona, amb un cercavila de la Rondalla i una obra teatralitzada al Jardí dels Poetes. A més d’algunes activitats per a joves ja esmentades, el dia 10 es presentarà el llibre “Cabrera, Records de la Guerra Civil Espanyola” i, també tindrà lloc l’obra de teatre “Renills de cavalls Dins d’1 gerra jueva”. A partir del dia 10, també començarà la XXXI edició del Festival Internacional de Música.

Més informació: |