La Pobleta celebra les seves festes

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 5 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , ,

La localitat de la Pobleta celebra aquests dies les seves festes d’agost. Es tracta d’unes jornades molt especials, ja que el municipi torna a registrar molta activitat i molts veïns retornen per viure la celebració, multiplicant la població d’aquest municipi. El programa d’activitats s’ha mantingut respecte a anys anteriors i, a més, compta avui amb la novetat de la presentació de la restauració del retaule de Santa Àgueda.

La regidora delegada de la Pobleta, Malú Blasco, afirma que “aquestes festes destaquen per una gran participació i perquè els veïns de la localitat tornen a casa per gaudir de la celebració”. Cal recordar que la Pobleta és un municipi amb encant, situat a quinze quilòmetres de Morella. És l’última localitat de la província de Castelló, anant cap a Terol. Molts dels veïns d’aquesta viuen durant l’hivern a Morella, per la qual cosa les festes suposen un moment important perquè tornen al municipi.

En la jornada d’avui es presenta la restauració del retaule de l’església de la Pobleta, on s’ha descobert un Crist ressuscitat, que dataria del segle XVI. Es tracta d’una escena inèdita que estava oculta sota diversos revestiments de pintures que imitaven al marbre. La rehabilitació es presenta avui després de la missa i la processó.

Pel que fa a la resta de la programació, durant aquests dos dies, han tingut lloc els tradicionals concursos de guinyot, jocs infantils, xocolatada, el sopar popular o el ball. A més de les activitats esmentades, les festes conclouran avui amb un vi d’honor a l’edifici de les escoles, rehabilitat fa dos anys.

Més informació: | |