La Conca de l’Ebre reserva 10 hm3 per als Ports

comarquesnord.cat . Els Ports . dilluns, 5 d'agost de 2013 .
Etiquetes:

El Consell Nacional de l’Aigua va aprovar, el passat dilluns 29 de juliol, el pla de demarcació de conca de l’Ebre. Aquest pla reserva 10 hectòmetres cúbics a l’any per a la comarca dels Ports, i recull en el seu capítol d’inversions 22,5 milions d’euros en obres que permeten materialitzar aquesta aportació. Les obres encara s’han de concretar.

La comarca dels Ports aporta, aproximadament, uns 32 hectòmetres cúbics a l’any al riu Ebre, a través del Bergantes i afluents. És el que ha esgrimit el president de la Diputació Provincial, Javier Moliner, per reclamar una quota de l’Ebre per a la província. Moliner, afirma que al llarg del darrer any ha mantingut diferents reunions amb el Ministre, Arias Cañete, i altres responsables dels departaments d’Aigua del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient.

Encara que des del Partit Popular de Castelló s’ha reivindicat constantment el mini transvasament a la província, uns 90 hm3 a l’any, sembla que estan satisfets en el que s’ha acordat en aquesta ocasió. Per il·lustrar el que suposa la reserva anual concedida als Ports, Moliner explicava que es tracta de la capacitat de l’embassament del Regajo, una mica més del que embassa el d’Ulldecona quan està de gom a gom “o, aprofitant que s’està celebrant els Campionats del Món de Natació a Barcelona, unes 5.000 piscines olímpiques”

El president de la Diputació considera que d’aquesta manera es resol un problema de dèficit hídric històric “més de 40 anys després del plantejament de l’obra del canal Xerta-Càlig, les obres del qual es van paralitzar, després de 20 ministres des del 1972, resolem un problema històric per als municipis del nord de la província de Castelló.”

Més informació: