Morella presenta un programa amb més de cent activitats, amb la participació de tota la localitat

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 5 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de festes, Amadeu Bordàs, i el dissenyador, Miguel Àngel Troncho, han presentat el llibre de festes d’enguany. En ell, es detalla tota la programació d’aquest mes d’agost, que destaca per la participació d’associacions, col·lectius i persones de Morella, que s’han implicat per organitzar més de cent actes. A més, el llibre posa en valor la història de la ciutat, amb textos de diferents esdeveniments històrics i vinculacions a Morella, escrits per Víctor Amela, Carles Rabassa i Lluís Meseguer i, per fotografies inèdites de l’Arxiu Pascual. Una de les novetats d’aquest llibre és l’aposta per la innovació, ja que hi ha un contingut extra al qual es pot accedir escanejant codis QR a cada secció, per complementar el contingut del format imprès. Per tot això, el llibre de festes de Morella és més que un programa corrent i molts veïns se’l guardaran per consultar-lo en un futur.

El regidor Amadeu Bordàs destaca que “s’ha elaborat una àmplia i completa programació per a tots els públics, gràcies a la col·laboració i participació de nombroses associacions, col·lectius i persones de la localitat”. A més afegeix que “aquest és el programa de tota de Morella, amb activitats per a tots els públics i on qualsevol pot trobar una oferta que s’adapte als seus interessos”. Finalment, afirmava que “Morella sempre registra un gran ambient en l’època estival, amb l’arribada de molts veïns a la localitat i, aquest any serà igual amb aquest programa tan ampli amb més d’un centenar d’activitats per al mes d’agost”.

. Pregoner

El pregoner de les festes d’agost serà el morellà Xavi Querol. Aquest va néixer a Morella i és professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA). En 2009 va aconseguir el premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i, aquest any ha estat distingit amb el Jaume I en Protecció del Medi Ambient. Ha dirigit 22 tesis doctorals i ha escrit més de 300 articles en revistes científiques. El pregó donarà inici a les festes de Sant Roc el dia 16 d’agost. Aquesta jornada serà molt especial, ja que l’Ajuntament de Morella homenatjarà les parelles que compleixen 50 anys de casades durant el Dia de la Gent Gran. A la nit, se celebrarà un concert de l’Associació Musical Mestre Candel, en record al Mestre Candel, quan es compleixen vint anys de la seva mort.

. Llibre de festes

El llibre de festes inclou tres textos del professor de l’UJI, Carles Rabassa, el periodista Víctor Amela i l’acadèmic Lluís Meseguer. El primer tracta de “Blasco d’Alagó i la Carta Pobla”, a propòsit del 780 aniversari de la concessió del títol de ciutat; el segon és sobre “Morella càtara”, l’any en el què s’ha publicat el llibre “El Càtar Imperfecte”, que reconstrueix un passatge històric de la ciutat, i, el tercer “Document universal de Morella”, ja que la localitat està celebrant l’any Estellés. A continuació es detallen les activitats festives de Morella, la Pobleta, Xiva, Ortells i Herbeset, així com la secció de patrocinadors i col·laboradors. Tanca el programa un text del membre de Museus de Morella, Pep Querol, sobre l’Arxiu Pascual i imatges inèdites, que es mostren per primera vegada gràcies al procés de digitalització de les plaques que s’està duent a terme. En el llibre hi ha un total de catorze còdics QR que amplien i complementen la informació del format imprès amb vídeos, fotos, àudios o pàgines web.

Cal recordar que la programació es divideix en setmanes temàtiques, celebrant-se la de la Joventut i Agost Cultural, les Festes de Sant Roc i la de l’Esport i la Salut.

Més informació: |