Fontdespatla demostre la vitalitat i les ganes de passar-s’ho bé de la gent del Matarranya

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dimarts, 06 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

Fontdespatla ha estat el municipi encarregat d’obrir la ruta festiva pel Matarranya. I un estiu més, la localitat ha estat testimoni de les enormes ganes de passar-s’ho bé que té el jovent. Milers de persones, sobretot públic jove, ha participat de manera massiva a les activitats programades durant les Festes Patronals de Fontdespatla, sent les revetlles de divendres i dissabte els actes més seguits. Els veïns de la vila, principals protagonistes i destinataris de les seues festes, han xalat de cinc dies farcits d’activitats que es tanquen esta tarde amb el festival folklòric, l’orquestra i traca de fi de festes. Darrere han deixat moments molt emotius, així com d’altres de molt divertits.

Precisament, el pregó de festes i la gasosada del divendres 2 d’agost és un dels moments més bonics de les Festes Patronals de Fontdespatla. Els veïns del poble es van desplaçar fins el monòlit, on va haver aigua i gasosa a go-go acompanyada de la música de la xaranga. Ningú es va salvar del primer bany de les festes. La diversió de la gasosada va arribar després del pregó, que enguany va anar a càrrec de Gregg, veí de Fontdespatla d’origen britànic que va decidir amb la seua parella viure i veure créixer els seus fills a este territori. En la seua intervenció, el pregoner de festes va recalcar el gran caràcter de la gent de Fontdespatla, “que ens ha donat una bona acollida, com si estiguérem a casa”.

Al llarg dels cinc dies de Festes Patronals, Fontdespatla ha acollit un munt d’activitats. Divendres i dissabte van ser els dies més massius i participatius, sobretot a les nits amb la gran presència de jóvens arribats de diversos punts del Matarranya i altres comarques veïnes. A més, hi va haver els actes més tradicionals, com els actes litúrgics, cucanyes i campionat de guinyot, així com parc infantil, petanca i concurs de disfresses. Carmen Agud, alcaldessa de Fontdespatla, va remarcar que “al poble hem viscut 5 dies de molta diversió. I durant el pregó he volgut recalcar el caràcter dels veïns de Fontdespatla, que sempre s’han caracteritzat per tindre uns valors d’hospitalitat”.

Més informació: |