Portell celebra les seues festes del 3 al 15 d’agost

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 6 d'agost de 2013 .
Etiquetes:

Des del 3 fins al 15 d’Agost, Portell celebra les seues festes 2013. Durant el cap de setmana del 3 i 4 d’Agost han tingut lloc els dies dedicats a Sant Cristòfol i a partir del dijous 8 comencen les festes d’Agost. Aquest cap de setmana ha tingut lloc una variada programació d’activitats. En la vesprada del diumenge es barrejava la música del Grup Folk de Betxí amb unes pràctiques taurines de l’Escola de Castelló.

Cap a les 5 de la vesprada començava al local de Festes l’actuació del Grup Folk de Betxí, que reunia a un bon nombre d’espectadors per presenciar l’actuació. L’associació musical ‘Grup Folk de Betxí’, oferiria durant quasi dos hores un variat repertori, basat en la música folklòrica i popular. Aquest grup va ser format l’any 2004 i arribava a Portell patrocinat per la Diputació Provincial de Castelló.

Les Festes de Portell 2013 han començat amb molta força i des de la Comissió es valora molt positivament els primers dies festius.

Portell compta amb Comissió de Festes 2013, que s’està encarregant de tot el referent a la celebració d’aquestos dies festius. Es tracta d’un grup de gent jove i amb moltes ganes de treballar a les festes portellanes.

Portell, a l’igual que altres municipis de la comarca dels Ports comptava amb Regina i Dames de les Festes, una tradició que ja fa dos o tres anys que s’ha perdut.

A les 18,30 hores s’iniciava a la plaça de bous del ‘corro’ de Portell una sessió pràctica de tauromàquia, a càrrec de les joves promeses de l’Escola Taurina de Castelló. El conegut com a ‘corro’, s’aniria omplint poc a poc. Finalment aconseguiria un ple fins la bandera en acabar l’actuació de música folk.

Quatre alumnes de l’Escola Taurina de Castelló realitzarien les pràctiques amb jònecs de la ramaderia de “El Carpio” de Sorita. Un espectacle que agradaria molt al nombrós públic i en el qual es va poder veure el valor dels joves alumnes. Especialment, d’un molt jove aprenent que es va enfrontar brillantment amb un dels animals de “ El Carpio”. El rendiment dels animals va ser més que positiu, destacant d’entre tots el segon jònec que eixia a la plaça del ‘corro’. Un animal molt noble, que embestiria sense obrir la boca en cap moment, facilitant que les pràctiques dels joves alumnes foren tot un èxit.

L’espectacle s’allargaria fins les 8 i mitja de la vesprada i amb l’exhibició dels alumnes de l’Escola Taurina es posava el punt i final als actes del primer cap de setmana de les festes de Portell, dedicat a Sant Cristòfol. A partir del dijous 8 i fins al dijous 15, Portell es disposa a viure uns dies de festa i germanor amb la presència de tots els seus veïns i veïnes. Els que a l’hivern continuen vivint al municipi de la comarca dels Ports i els que per diferents circumstàncies ho han de fer en altres llocs, però tornen per passar uns dies de vacances i festa.

Més informació: