Comarca i les associacions musicals firmen un conveni xifrat en 22.000 euros

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 7 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya i les associacions musicals del Matarranya han firmat este matí un conveni de col·laboració valorat en 22.000 euros. D’esta forma, el Consell Comarcal ha mantingut l’aportació econòmica a les quatre entitats que s’encarreguen de la formació musical al nostre territori, com són la Banda Comarcal San Antón, la Banda Peñarbés de Pena-roja, la Banda Francisco Turull de Queretes i la Federació de Música del Matarranya. El repartiment de les quantitats per associació ve marcada per una aportació base, una segona que ve regulada pel compromís a fer actuacions concretes, i una tercera que està marcada pel nombre d’alumnes que té cada associació.

Francisco Esteve, president de Comarca del Matarranya, va apuntar que la firma d’estos convenis “considerem que és una notícia positiva de cara a la formació musical d’esta comarca, on tenim més de 400 alumnes. Des de la Comarca seguirem mantenint estos 22.000 euros, una aportació econòmica important. I avui en dia pot ser siguem l’única administració que aposta tan fort” per l’educació musical. Esteve va afegir que “dins de les nostres possibilitats podem ajudar d’altres formes a les associacions musicals”, com ara facilitant el transport d’instruments musicals en aquelles actuacions previstes dins la mateixa comarca.

Des del Consell Comarcal van valorar el sentit que tenen les bandes i les associacions musicals, ja que “la música no entén d’edats i uneix des de xiquets a jubilats, cosa que no ocorre en altre tipus d’associacions”. En relació a la determinació de la quantitat per cada associació, Francisco Esteve va recordar que hi ha dos aportacions fixes, de 800 euros cadascuna, una d’elles de base i una segona que va associada al compromís que prenen les associacions a l’hora de fer actuacions al territori. La tercera de les variables ve marcada pel nombre d’alumnes que té cada associació. Entre les quatre agrupacions trobem 422 alumnes, i el pessic més gran dels convenis se’ls emporta la San Antón, que és la que està integrada per més gent.

Més informació: |