L’Ajuntament de Morella critica les “ridícules i tardies” ajudes d’ocupació de la Generalitat

La Generalitat Valenciana acaba de publicar les ajudes dels programes Emcorp i Ezoint, que solen destinar-se a reforçar els serveis dels ajuntaments en els mesos estivals. Les dotacions de l’administració autonòmica seran de mil euros per tres mesos de treball, que equival a un treball d’una hora diària (5h/semanales). Des del consistori morellà es considera que “la publicació d’aquests programes arriba tard i amb unes quantitats ridícules, que afavoreixen una ocupació precària”, segons explica l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés. A més, recorda que “l’Ajuntament de Morella fa ja setmanes que ha fet un gran esforç per reforçar els serveis municipals, per així afrontar la demanda estival amb garanties, el que contrasta amb el poc interès de crear ocupació de la Generlaitat”.

El primer edil afirma que “la Generalitat no aposta per plans d’ocupació eficients i efectius i aquest cas és un nou exemple de la no aposta per l’ocupació”. En aquest sentit, recordava el recent pla anunciat per la Generalitat i la Diputació, que només podrà beneficiar un màxim del 2% dels aturats. En la seva aprovació en el ple municipal, l’alcalde va fer una proposta d’aprofitar els més de 1,5 milions d’euros que s’estima que sobraran d’aquest pla a una veritable aposta per l’ocupació, que compte amb la participació directa dels ajuntaments. Per això, Ripollés assenyala que “amb aquests plans, un cop més es demostra el nul interés de la Generalitat en donar suport als ciutadans i als ajuntaments i afavorir la creació d’ocupació i poder així donar un bon servei als veïns en un moment de l’any molt important per a les economies locals “. Per a l’alcalde, “aquests plans són ineficients i un menyspreu per als ciutadans, més quan s’anuncien a “bombo i platillo””.

En canvi, contraposa l’esforç que estan realitzant els ajuntaments, que “han de suplir l’absència de l’administració autonòmica per reforçar els serveis municipals i poder cobrir totes les necessitats de la població”. Per això, subratlla que “la Generalitat hauria de donar suport als ajuntaments, que són importants creadors d’ocupació en les zones d’interior”. Cal recordar que des del consistori, en l’últim mes s’ha potenciat el Pla Municipal d’Infraestructures en cinc empleats i s’han licitat cinc petites obres a empreses de construcció locals. D’aquesta manera, s’ha aconseguit el doble objectiu de cobrir les demandes en aquestes àrees per organitzar o col·laborar en esdeveniments tan importants com el II Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista o l’Aplec i, també s’ha beneficiat les empreses locals i s’han millorat diferents zones de Xiva, Herbeset i Morella. A més, s’han ofertat beques per a joves, que ha servit per reforçar les àrees de cultura i turisme i així, que es puga incrementar l’oferta disponible per als visitants, en una època en la qual es multiplica el turisme.

Més informació: |