Xiva celebra les seves festes aquest cap de setmana

comarquesnord.cat . Xiva . divendres, 9 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , , ,

La localitat de Xiva es submergeix en les seves festes d’agost aquest cap de setmana. Tres dies en els quals destaca l’ambient al municipi i l’activitat, amb celebracions per a tots els públics. Durant el transcurs d’aquestes festes, la població es multiplica, ja que tornen molts veïns que viuen fora d’aquesta localitat i les cases rurals d’aquest municipi amb encant, registren millors índexs d’ocupació.

El regidor delegat de Xiva, Amadeu Bordàs, destaca que “les festes de Xiva destaquen per una elevada participació, amb molts veïns que tornen a la ciutat i que s’ajunten per passar uns dies en germanor”.

Les jornades festives mantenen l’estructura de la celebració d’anys anteriors. Els dies amb més participació són el dissabte i el diumenge, on destaquen actes per a tots els públics. Demà, els xiquets seran els protagonistes durant el dia, amb parcs infantils, cercavila de disfresses o xocolatada. A la nit, arribarà el moment del sopar de germanor i el ball, a la plaça de l’Església. El diumenge és la jornada més solemne i compta amb la participació de col·lectius de Morella, com els Gaiteros, la Rondalla o els Gegants. Els primers seran els protagonistes de la cercavila matinal, que donarà pas a la Missa i a la Processó General. A la vesprada, tindran lloc les corregudes del “Gall”, el ball del “Poll” i l’actuació de la Rondalla. Ja a la nit, els veïns del municipi soparan a la Plaça de l’Església i hi haurà ball. Dilluns conclouran les festes amb la missa en honor a Sant Salvador i el posterior dinar de l’Associació de Jubilats Roser de Xiva.

Xiva és un municipi amb molt d’encant, que es troba a vuit quilòmetres de Morella. Compta amb moltes cases de turismo rural, ja que té un gran atractiu basat en l’enclavament paisatgístic en què es troba, la bellesa dels seus carrers i la tranquil·litat.

Més informació: | | |