La presentació de “Vilafranca, un mar de pedra seca a mil metres d’altitud” congrega a 300 veïns

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 11 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , , ,

La presentació del llibre “Vilafranca, un mar de pedra seca a mil metres d’altitud” es va convertir en la vesprada de diumenge en un dels esdeveniments de les festes de Vilafranca. El llibre, escrit per Paco Tortosa, es complementa amb un mapa topogràfic del terme de Vilafranca que ha realitzat Pau Fuster a escala 1:20.0000. A la presentació més de 300 veïns van voler conèixer els detalls de la publicació, editada per Edicions 96 amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. El Grup Ecologista de Vilafranca ha col·laborat en l’edició del mapa topogràfic del terme de Vilafranca.

En l’acte l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha indicat que es tracta d’una gran obra que retrata la Vilafranca del segle XXI, fixant-se de manera especial en el seu entorn, les seves masies i les seves gents. En més de 500 pàgines Paco Tortosa, geògraf, ha retratat com és el poble. Per a això ha viscut al durant 15 mesos. Ha compartit experiències amb els residents en els habitatges tutelats del municipi, a qui els va rendir especial homenatge. També ha conviscut amb els habitants de les 16 masies que encara avui estan habitades al terme de la localitat.

Fruit d’aquest treball són els textos i centenars de fotografies que es poden contemplar en el llibre i en l’exposició que es troba a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca.

Paco Tortosa ha fet una visió de Vilafranca des de la mirada d’un geògraf, s’ha endinsat en la intrahistòria d’un poble de muntanya que segueix vivint del seu entorn però que al mateix temps és singular per mantenir una notable activitat industrial, motor econòmic de la zona. Pau Fuster ha millorat els mapes existents del terme municipal, incloent les denonimaciones que ha recollit a la recoplilación de dades.

En la presentació van estar presents el president del Grup Ecologista, Sergi Monfort, el topògraf Pau Fuster, el geògraf Paco Tortosa, l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, l’escriptor Joan Garí i la directora d’Edicions 96, Dolors Pedrós. En l’acte es va posar de relleu la col · laboració de nombrosos veïns de Vilafranca que han donat suport i ajuda en la realització del treball.

Més informació: | | |