Xiva tanca les festes amb una gran participació

comarquesnord.cat . Xiva . dilluns, 12 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , , ,

Xiva ha tancat les seves festes en honor a la Mare de Déu del Roser, amb una gran participació. Han estat tres dies intensos, en què la localitat ha multiplicat la seva població i s’ha respirat un gran ambient. En la jornada d’avui, el dia de Sant Salvador ha posat punt i final a un participatiu cap de setmana.

Les jornades festives han mantingut l’estructura de la celebració d’anys anteriors. Els dies amb més participació han estat el dissabte i el diumenge, on destacaven actes per a tots els públics. Dissabte, els xiquets van ser els protagonistes durant el dia, amb parcs infantils, cercavila de disfresses o xocolatada. A la nit, va arribar el moment del sopar de germanor i el ball, a la plaça de l’Església. El diumenge és la jornada més solemne i compta amb la participació de col·lectius de Morella, com els Gaiters, la Rondalla o els Gegants. Els primers van ser els protagonistes de la cercavila matinal, que va donar pas a la Missa i a la Processó General, presidida per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. A la vesprada, tenien lloc les curses del “Gall”, el ball del “Poll” i l’actuació de la Rondalla. Ja a la nit, els veïns del municipi van sopar a la Plaça de l’Església i va tenir lloc ball.

El dia del Salvador i els Jubilats ha tancat les festes d’agost de 2013. En ell, ha tingut lloc una missa i el tradicional dinar de l’Associació de la Gent Gran. D’aquesta manera, Xiva ha posat el punt i final a unes festes marcades per una alta participació

Xiva és un municipi amb molt d’encant, que es troba a vuit quilòmetres de Morella. Compta amb un gran nombre de cases de turisme rural, ja que té un gran atractiu basat en l’enclavament paisatgístic en què es troba, la bellesa dels seus carrers i la tranquil·litat.

Més informació: | | |