Forcall es queda sense cap servei de Bankia

comarquesnord.cat . Forcall . dimarts, 13 d'agost de 2013 .

Forcall s’ha quedat sense cap tipus de servei de l’entitat bancària Bankia. A finals d’abril es tancaria la sucursal que tenia a la localitat i fa uns dies s’eliminava el servei de caixer automàtic que encara estava en funcionament. Una decisió del banc que es valora “molt negativament” des de la localitat. A més, cal afegir que Bankia es va comprometre a estudiar instal·lar un caixer amb més prestacions, dels que s’anomenen ‘intel·ligents’, s’havia pràcticament assegurat, i al final, l’únic que s’han trobat són les portes tancades del que tenien. Aplega este tancament en una època en la que Forcall multiplica la seua població, així com hi ha més turisme. La única finestra a l’esperança per recuperar algun servei de Bankia és la possibilitat de l’arribada d’un ofibus que tampoc està concretat.

Amb l’adéu de Bankia de Forcall, la localitat es queda amb tant sols un caixer de Caja Mar. Els clients de Bankia que vulguen fer alguna gestió sols poden fer-ho traslladant-se a Morella o mitjançant Internet. Degut a esta decisió de l’entitat bancària, molts veïns han decidit donar-se de baixa i traslladar els seus comptes a altres bancs o caixes.

La situació de Forcall no és aïllada. Amb la reestructuració de les entitats financeres per la crisi econòmica, al voltant d’un 40% dels municipis de la província de Castelló es troben en risc d’exclusió bancària. Això suposa que molt del veïnat, sobretot la població major que pateix més la bretxa digital, s’haurà de desplaçar fins altres localitats per realitzar les gestions al banc.