La música clàssica sonarà a Ares del Maestrat entre el 17 i el 20 d’agost

comarquesnord.cat . Ares del Maestrat . dimarts, 13 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , , ,

Ares del Maestrat celebra, per segon any consecutiu, una nova edició del Festival de Música Clàssica entre el 17 i el 20 d’agost. La programació està centrada en els concerts encara que en esta edició s’inclou dansa, teatre, classes de música i tallers amb l’objectiu de fomentar la música entre els més menuts. Un dels escenaris del festival és la cova del castell d’Ares. Es tracta d’una cavitat perforada baix la mola rocosa que posseeix una excel · lent sonoritat.

També s’inclouen concerts a l’església parroquial de la localitat. Els participants del festival són músics de l’Orquestra de València i professors de conservatoris de música de tot Espanya que actuaran de manera desinteressada tenint en compte els escassos recursos amb què compta el municipi del Maestrat.

El festival el dirigeix i organitza Pere Joan Carrascosa, violoncel · lista descendent del municipi. L’alcalde d’Ares del Maestrat, ha reconegut la tasca de Carrascosa i li ha agraït que “haja escollit Ares per a la celebració del festival que inclou músics de primer nivell”.

Esta edició, el festival comptarà amb la presència, entre altres, de Fernando Pascual, amb violí, Isabel López, amb viola, Jesús Jiménez, violí, Marc Sanjuán, violí, Robert Cases, guitarra, Luis Fernández, clarinet i el compositor Vicent Adsuara .

A més, al vessant escènic i teatral Pere.J.Martínez, actor de Xarxa Teatre, oferirà representacions durant els dies de celebració del festival. Per segon any consecutiu l’esdeveniment comptarà amb la participació del projecte Brunetti. Pere Joan Carrascosa, director del festival, treballa a rescatar de l’oblit un gran nombre de composicions que serviran per enriquir l’actual repertori de Gaetano Brunetti, personatge clau en la música espanyola en el segle XVIII. Els compromisos més immediats d’este projecte passen pels festivals de Segòvia i Ares del Maestrat, així com la participació en els cicles de la fundació Juan March. El projecte Brunetti ha rebut el premi de creació del INJUVE 2012.

. Conferència sobre el Ball Pla

El festival també tracta d’aprofundir en la música popular. És per això que el compositor Vicent Adsuara oferirà una xerrada sobre la música popular al Ball Pla, des dels orígens fins als nostres dies.

Així mateix, per als més petits i els seus pares s’ha previst el concert “música i contes”.

Més informació: | | |