Els veïns de Morella coneixen la seva història a través de visites guiades

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 14 d'agost de 2013 .
Etiquetes:

Els veïns i veïnes de Morella poden conèixer millor la seva història a través de les visites guiades que s’oferten des de l’Ajuntament durant aquests dies. En la jornada d’ahir, un centenar de persones van recórrer la Basílica Arxiprestal Santa Maria la Major, on la guia Pepita Milián explicava els principals atractius turístics i culturals del monument. En la jornada d’avui, tindrà lloc la visita nocturna al Castell, amb el director de museus, Carlos Sangüesa. Aquestes activitats, igual que l’exposició “Tots els colors de Morella”, de José Luis Tripiana i Amparo Panadero, el concert “Seguint l’empremta de Maria”, que tindran lloc demà o la presentació de dissabte del llibre “Madrid és una illa”, d’Óscar Pazos formen part del programa “Agost Cultural”.

La regidora de cultura, Maria Rallo, “per a Morella és fonamental reforçar l’activitat cultural i que aquesta es convertisca en una oferta àmplia per als veïns, donant la possibilitat de conèixer la nostra història, i en un reclam turístic que atraga més visitants”. En aquest sentit, assenyala que “aquestes tres setmanes d’agost tenen un clar caràcter cultural i festiu, amb activitats molt variades que s’adapten a tots els públics”.

La visita guiada de la Basílica Arxiprestal va permetre conèixer més detalls del monument, com la gran importància arquitectònica del cor i de l’escala de cargol. Es tracta de dues joies úniques, on la seua realització va ser posterior a la construcció del temple. A més, el cor se sustenta sobre quatre bigues mestres de la basílica i sense cap suport del centre del mateix a terra. L’escala també és única i té una amplitud considerable, que fa que siga veritablement increïble seu suport a la biga. També, en la mateixa basílica destaca l’orgue, que amb gairebé quatre mil tubs és un dels millors conservats de tota l’antiga Corona d’Aragó. Finalment, els altars, especialment el principal amb la seva decoració barroca, suposen punts d’interès de gran rellevància.

Més informació: