Teleasis i Portell s’enfrontaran a la final del Ciutat de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 14 d'agost de 2013 .

El XXIII Torneig Ciutat de Morella de futbol sala ja té finalistes. Portell Gecco i Teleasis Levante lluitaran este dijous a partir de les 20 hores per ser els campions. Ho faran en una final inèdita, ja que estos dos equips, que porten uns quants anys participant en esta competició, mai s’havien enfrontat en una final. En les semifinals, Teleasis tindria una nit màgica, remuntant un 2-0, igualant l’eliminatòria 6-6 amb els Skartxos i guanyant als penals. Per la seua banda, Portell eliminaria als vigents campions, que portaven tres campionats consecutius, el Pub. Ho farien amb el mateix resultat que l’anada, 3-2, en un global de 6-4 que fa que Portell jugui la final per segon any consecutiu. Els dos finalistes van ser els campions dels grups en la primera fase.

L’ambient al centre esportiu Jaume I va ser impressionant per viure la recta final del Torneig. El primer encontre entre Teleasis i The Skartxos va ser el que més màgia i emoció va ajuntar. El Teleasis necessitava una gran remuntada i per això van fer un ‘all-in’ tot o res, ‘caixa o faixa’. Van eixir a per totes, bolcats en atac i fruit d’eixa intensitat es ficarien 2-0 igualant l’eliminatòria. Però The Skartxos també és un gran equip. Ho va demostrar empatant i ficant-se per davant 2-3. Abans del descans, els de Teleasis empatarien a tres gols. La tornada estava igualada, però l’avantatge continuava sent de dos gols per a l’equip format per jugadors de fora de Morella, Skartxos. Un conjunt que ja tocava amb els dits la final fent el 3-4 gràcies a un penal. Teleasis tenia de fer tres gols i a base de força, il·lusió i creure’s que era possible ho van aconseguir. El tram final va ser de bojos i qualsevol dels dos equips hagués pogut marcar i endur-se l’eliminatòria. El finalista el decidiria la loteria dels penals. Teleasis va estar molt fi marcant els tres gols, mentre que The Skartxos en fallava un. D’aquesta manera, el jove equip de Teleasis aplegava a la final dos anys després de perdre-la davant El Pub. Els gols van ser per part de Teleasis Levante de Serret, Josema i Bonet que en feien dos cadascun. Per part dels Skartxos es repartien els quatre gols Óscar, Manel, Aitor i Mini. Els punts van ser cinc per a Josema de Teleasis i tres per a Óscar dels Skartxos.

La segona eliminatòria estava més oberta, amb sols un gol de diferència per a Portell, després de la polèmica del segon gol del Pub en l’anada. A pesar d’això, els de Portell van portar el pes del partit i se’ls va vore molt ficats des del principi i pareixia complicat que El Pub pogués remuntar. Més encara quan tenen a un jugador en estat de gràcia com Mario o a un altre gran crack com Carlos Chillida. Estos dos jugadors van decantar el partit. Mario obriria la llauna a la primera meitat. A la segona meitat, Chillida feia el 2-0 en el darrer tram. L’eliminatòria estava bastant clara, però Monfort li ficaria emoció a falta de pocs minuts amb el 2-1. Quan més apretava El Pub, amb porter-jugador, Mario des del seu camp feia el 3-1 que sentenciava la semifinal. Encara hi hauria temps per a un golàs de Jordi a falta de pocs segons.

D’aquesta forma, Portell torna a una final del Ciutat de Morella, després de perdre el passat any precisament contra El Pub. Els portellans, a més, derrotaven al tricampió, El Pub, un equip que havia construït una clara hegemonia al campionat. Enguany, s’ha trencat i el campió eixirà entre Portell Gecco i Teleasis Levante, dos conjunts que no s’han enfrontat mai en una final i que venen de ser els que millor trajectòria han fet en el campionat, guanyant sis partits i perdent sols un tots dos. Van ser campió dels grups de la primera fase. A més, la final tindrà l’al·licient de determinar que serà el millor jugador del campionat. S’ho jugaran un representant de cadascun dels equips, els cracks Josema i Mario de Teleasis i Portell respectivament. En quan al màxim golejador, Chillida de Portell té totes les paperetes de guanyar amb 12 gols, encara que té al seu company Mario a sols dos gols. En l’aspecte de porter menys golejat, curiosament el seu germà, Héctor Chillida, també té molts de números de guanyar este trofeu. La final serà el dijous a les 20 hores i abans, a les 18 hores, El Pub i The Skartxos lluitaran pel tercer lloc.