Catifes d’espígol per a la marededéu d’Agost

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 15 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

L’aroma a espigol s’ha tornat a fer notar avui, com cada 15 d’agost. Aquest és un dels dies que per ací es diu que és obligat estrenar. Tots estan ja al poble. Els que viuen tot l’any i aquells que sols poden fer alguna escapada per festes. L’església de gom a gom. La fresqueta de l’interior del temple s’agraeix en un dia tan calorós. En l’ambient l’oloreta característica. I al cor, la coral dirigida per Julià Pastor, acompanyada a l’orgue per Ricardo Miravet, ha cantat la missa Brevis nº7 en Do. Al carrer, els Gaiteros esperaven a l’ombra. Allí mateix estaven els voluntaris de Creu Roja que avui han repartit pel poble diferents punts per captar la voluntat dels veïns. Creu Roja realitza una gran tasca a nivell internacional, nacional, i provincial. També ací a les nostres comarques porta endavant programes dedicats a l’assistència i a la gent gran. Des del passat any, a més, uns quants voluntaris dediquen unes hores a acompanyar als grans de la residencia per a que puguen fer un passeig.

La gran bandera de Sant Antoni estava també preparada per a encapçalar la processó. Aquest any no anaven els gegants obrin pas. Darrere fileres d’homes, molts amb espigol a les mans, acompanyen a la peanya de la Verge. Malauradament la processó de la Marededéu d’Agost no portava vares verdes. No han eixit majorals per a organitzar la festa de Sant Antoni. Els carrers també s’han vestit de festa. Molts balcons lluïxen en artesans rodabalcons blancs. Altres, no poden posar aquest adorn que tapa cames, per que estan farcits de flors i plantes. Avui també s’ha estrenat també un nou masser, Andrés Cubero. La processó amb la Verge dormida, avança molt depresa. Al no anar els gegants, no es necessita tantes parades de descans. En algunes parts del recorregut de la processó alguns veïns continuen escampant catifes d’aromàtiques.

La Marededéu d’Agost és una d’eixes jornades marcades en roig a tot arreu, especial per als creients per suposar l’Assumpció de la Verge. La característica peanya de la Verge dormida de Morella dona la sensació de que aquesta va flotant. Després de la imatge, les autoritats civils i eclesiàstiques, i tancant l’Associació Musical Mestre Candel.

Més informació: |