Teleasis guanya el XXIII Ciutat de Morella en una vibrant final

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 15 d'agost de 2013 .

El Ciutat de Morella ja té nou guanyador amb el Teleasis Levante que agafa el relleu del Pub que portava tres campionats consecutius. El jove equip guanyaria en una vibrant final a Portell Gecco per 4-1. A pesar de la diferència de tres gols en el marcador, el partit es va decantar en el darrer tram. Espectacular ambient al Jaume I en el dia de la Mare de Déu d’Agost per viure una final inèdita entre Teleasis i Portell que havien jugat entre sí en anteriors ocasions, però mai en una final del Ciutat de Morella. Fa uns anys s’enfrontarien en una final d’un 24 hores guanyant Teleasis.

Prèviament, es disputaria el partit pel tercer i quart lloc, guanyant El Pub a The Skartxos als penals per 3-2, després d’empatar 2-2 durant els 50 minut de temps reglamentari.Però l’expectació es concentrava en la final i en saber qui seria el nou campió d’este torneig, epicentre de les nits d’estiu de Morella.

Teleasis Levante i Portell Gecco eixirien al terreny de joc en formació ‘Champions League’ saludant al públic que omplia el pavelló abans de començar a rodar la pilota. Es disputaven el títol dos equips amb una trajectòria impecable, guanyant els seus grups a la primera fase i sols perdent un partit en tota la competició, Portell ho faria en el debut amb Blanca i Teleasis en l’anada de les semifinals amb The Skartxos.

El partit es desenvoluparia de tu a tu. Hi hauria molt de respecte entre els dos equips, por a cometre errades, però amb bastants ocasions de gol. Serien principalment amb xuts des de fora de l’àrea, però tots dos conjunts crearien bones jugades d’atac per intentar ser els primers en marcar. El resultat s’obriria a falta de poc més de minut i mig. Chillida assistiria a Albert que pentinaria la pilota per sorprendre a Christian i ficar l’1-0 en la final. Era un gol psicològic per a Portell, però poc duraria l’alegria perquè abans del descans, Teleasis empataria de nou amb una jugada de molta picardia entre Serret i Puig que aquest darrer remataria en gol.

Amb empat a un s’aplegaria al descans i l’encontre continuava totalment obert. A la represa, la tònica va ser similar a l’inici del partit. Fins i tot amb menor intensitat, amb menor dosis d’oportunitats i amb major respecte i equilibri. S’asseguraven més els passes i les jugades perquè qualsevol fallo podia significar un gol del rival i ficar molt de cara el partit. Tots dos equips pareix que ho tenien clar. Qui marcara el segon gol, tal com anaven passant els minuts, tindria més paperetes per endur-se el trofeu. Així seria. Va estar a punt de ser Portell, en un potent xut de José Antonio al travesser, però a falta de pocs minuts, seria Teleasis qui aconseguiria el segon gol, en una jugada que no comportava massa perill, perquè va ser en un xut llunyà de Bonet que tocaria en José Antonio i acabaria al fons de la xarxa. Era el 2-1 i Portell es va tirar amunt a per totes. Es sumaria per sentenciar el partit el fet de que els portellans portaven cinc faltes. Eixe factor seria clau, perquè amb els atacs a la desesperada de Portell, aplegarien dos faltes més d’este equip que van suposar dos dobles penals per a Teleasis Levante. Bonet es convertiria en l’home de la final marcant estos xuts a pilota parada i sentenciant el partit 4-1.

Gran triomf per al Teleasis Levante en una final disputada amb molta esportivitat i ambient de germanor al centre esportiu Jaume I. Els de Teleasis, un conjunt format per Quintos del 2010, celebrarien amb molta alegria la victòria i encara més quan rebrien el trofeu de campions de la mà de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

En quant als trofeus individuals, després de la darrera jornada de campionat, el millor jugador seria compartit per a Mario (Portell) i Josema (Teleasis) amb 23 punts. No van sumar punts en la final i per això es va quedar així. En quant al màxim golejador, seria Carlos Chillida de Portell Gecco amb 12 gols. El porter menys golejat seria Héctor Chillida de Portell encaixant 13 gols en 9 partits. Per altra banda, en este darrer encontres es va donar per primera vegada un trofeu molt especial al millor jugador de la final, al MVP. El premi, un pernil patrocinat per Gecco. El reconeixement seria per a Bonet amb els seus tres gols en la final. També rebria els cinc punts de millor jugador, mentre que tres punts serien per a Héctor Chillida. El quadre final d’esta edició ha estat el següent amb este ordre: campions Teleasis, Portell, El Pub, The Skartxos, Els Porxes, Mas de Ferré, La Coope, Carnisseria Esther, Rumania, Restaurant Blanca i Quintos 2013.

D’aquesta forma finalitzava un nou Ciutat de Morella que ha omplert d’ambient les nits d’estiu al Jaume I amb Teleasis Levante com a campió, títol que obtenia per primera vegada, substituint al Pub que portava tres campionats consecutius. El XXIII Ciutat de Morella és història i el proper 2014 es viurà una nova edició amb el Teleasis defenent trofeu de campió i amb molts d’equips que lluitaran per esta apreciada copa.