Castellfort es prepara per celebrar les festes patronals

comarquesnord.cat . Castellfort . divendres, 16 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

Castellfort celebra seues festes patronals en honor a Sant Roc ia la Mare de Déu de la Font del 17 al 25 d’agost amb una programació festiva organitzada per una comissió de festes en què col · labora l’Ajuntament de la localitat. El programa inclou festejos taurins, orquestres, campionats esportius, activitats infantils i diferents esdeveniments gastronòmics. Dissabte dia 17 es celebra el dia dels conductors amb una missa en honor de Sant Cristòfol i la posterior benedicció dels vehicles. Després d’un dinar de germanor es soltarà un rogle de vaques i, després del sopar, tots podran ballar amb la música de la discomòbil de Isma Dj.

Diumenge 18 continuen les celebracions dels conductors amb un dinar i una missa a la vesprada.

Dilluns 19 Castellfort celebra el dia dels xiquets i les xiquetes. Pel matí s’ha programat un campionat de frontó per a adults i un parc infantil mentre que a la vesprada els més menuts es podran disfressar per realitzar una desfilada que acabarà amb el repartiment de xocolata per als assistents que podran gaudir l’espectacle Pallassades. Durant el sopar de paiporta es lliuraran els premis del quart concurs de truita de creïlla, un plat que s’haurà cuinat prèviament a casa. A la mitjanit començarà la discomòbil The End i el ball de disfresses per als adults.

El dimarts 20 és el dia dels jubilats en el qual se celebrarà una missa, s’ajuntaran tots en un dinar i la jornada continuarà amb un campionat de tennis de taula i un espectacle de varietats a la nit.

Dimecres 21 està dedicat a Sant Roc ia les penyes. Al migdia se celebrarà una missa amb processó i rondalla, també hi haurà fideuada monumental a la Confraria i, després de dinar, es jugarà a jocs tradicionals que estaran acompanyats per la xaranga Xaquekaxé. A la vesprada es disputarà un campionat de futbito i, després del sopar a la Confraria, començarà la discomòbil amb Isama Dj.

Dijous 22 serà el dia de la comissió i començarà amb un campionat de frontó infantil. A la vesprada se celebrarà el campionat de Guinyot i Botifarra, s’inaugurarà la caseta de festes i es provarà un bou de la ramaderia La Massà d’Ares del Maestrat que s’embolarà a la nit. També s’instal · larà la fonda de la tapa i la cervesa i, de matinada, hi haurà discomòbil amb strippers masculí i femení.

Divendres 23 se celebrarà un concurs de paelles. Durant el dia també hi haurà un concurs de tir al plat, prova d’un bou de la ramaderia la Massà, sopar del bou, bou embolat i ball amb el Trio Trebol.

Dissabte 24, el dia de l’Ajuntament, se celebra amb el concert del grup Dolces Cançons de Vilafranca, la prova de vaques i un bou així com la fonda del vi. A la nit hi haurà embolada de vaques i del bou, castell de focs artificials i ball amb l’orquestra Salamandra.

Diumenge 25 es celebra el dia del raïmet. A les 16:30 hores, a la seu de la Confraria, s’ajunten els confrares que són únicament homes i després de la lectura de les noves incorporacions al sacerdot beneeix el pa i el raïm que es menjaran per berenar. Segons la tradició, qui forma part de la confraria està protegit dels raigs. El proper dia 8 de setembre Castellfort celebra el dia de la Mare de Déu de la Font amb una missa a la seua ermita.

Més informació: |