El pregó de Xavier Querol obri les festes de Morella 2013

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 16 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

Morella viu a partir d’aquest divendres les seves Festes d’Agost en honor a Sant Roc. Després de dos anys intensos amb Anunci i Sexenni, la localitat ‘descansa’ del cicle sexennal fins al 2017 quan tornarà la guerra del confeti. El municipi inicia un programa d’activitats d’allò més complet, esperant els dies més festius de tot l’any.

El tret d’eixida el marcava el pregó de festes des de la balconada de l’ajuntament. L’encarregat d’obrir els festejos ha estat el científic morellà, Xavier Querol, recentment reconegut amb el prestigiós premi Jaume I. Amb el final del seu discurs i les notes de l’himne de la ciutat interpretades per la Mestre Candel, es donava començament a una setmana on es van a combinar espectacles taurins, com a tancaments, soltà de vaques o bous embolats, xarangues i grups de percussió, actes religiosos, activitats infantils i, sobretot, molta festa. Durant els propers dies, associacions, col·lectius i grups d’amics s’ajuntaran per gaudir de dies de germanor i oblidar els problemes. Serà en un ventall de propostes per a totes les edats, des dels més petits, que tenen el seu dia aquest dissabte, fins als més majors. No falten els dies dedicats als Quintos, en els quals les quintes de diferents anys s’ajunten, el dia de la Penya del Bou o el de la Mare de Déu de Vallivana.

El mes d’agost a Morella és un dels més festius de l’any. Setmana després de setmana es van succeint celebracions que no deixen indiferent a ningú. Encara que les festes d’agost han començat de forma oficial este divendres, des de principis del mes Morella està de festa. El programa festiu començava amb la Setmana de la Joventut amb activitats de tot tipus per als més joves del municipi. Paral·lelament, la primera quinzena de mes també ha estat dedicada a la cultura. L’Agost Cultural ha portat a Morella interessants conferències o la visita guiada a la Arxiprestal i la nocturna al Castell de Morella. Dues activitats que van comptar amb una elevada participació. A més, es van celebrar desfilades de Moros i Cristians i un calendari molt complet de concerts, destacant el solidari en benefici de l’ONG Delwende, que va omplir el Teatre Municipal.

En l’apartat musical, es va viure el primer Amstel Festiu, gràcies al qual va tornar el mediàtic grup La Pegatina que va embogir al Espai Firal. 
Totes aquestes activitats són les programades per al mes d’agost fins avui. El diumenge comença la gran setmana taurina, amb una explosió de festa amb la muntada dels cadafals i les celebracions en honor a Sant Roc. Una setmana en la qual s’espera una gran afluència de visitants. Tancaments, soltes de vaques, bous embolats, xarangues i diferents orquestres inundaran els principals carrers de festa i tradició.

Més informació: |