Morella comença les seues Festes d’Agost

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 16 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

Morella es submergeix avui en una setmana de festes plena d’activitat i ambient. Des d’avui i fins al dia 25, la localitat combinarà activitats festives, culturals, infantils i populars, perquè tots els veïns disposen d’una oferta àmplia ia la seva mida. La jornada d’avui ja és intensa i té tres cites rellevants i de gran emotivitat: el dia de la Gent Gran, el pregó a càrrec de Xavi Querol i el concert de l’Associació Musical Mestre Candel d’homenatge al mestre que dóna nom al col·lectiu, quan es compleixen vint anys de la seva pèrdua.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “les festes s’inicien amb un dia carregat d’activitat i molt especial, amb tres actes que són un homenatge al més important que té la nostra localitat: la nostra gent”. Així, afirma que “Morella es prepara per a viure uns dies intensos, amb activitats per a tots els públics i amb una programació, en aquest mes d’agost, en la qual està implicada tota la societat morellana”.

. Xavi Querol

El pregoner Xavi Querol va néixer a Morella i és professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA). En 2009 va aconseguir el premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i, aquest any ha estat distingit amb el Jaume I en Protecció del Medi Ambient. Ha dirigit 22 tesis doctorals i ha escrit més de 300 articles en revistes científiques. En la jornada d’avui, es dirigirà als veïns per donar inici a les festes d’agost.

. Dia de la Gent Gran i Mestre Candel

En la jornada d’avui, els majors de Morella han celebrat el seu dia que, com sol ser habitual, es converteix un moment de gran emotivitat amb el reconeixement a les parelles que compleixen les noces d’or. Aquesta jornada s’ha iniciat amb el cercavila dels Gaiteros, que anticipen la Missa. A la seua finalització, la gent gran s’ha desplaçat fins l’Espai Firal, en un recorregut amenitzat per la Rondalla. En aquest lloc, han dinat tots junts i després l’alcalde de Morella i la regidora de la gent gran han realitzat el sentit homenatge a les deu parelles que compleixen els 50 anys casades. El primer edil morellà ha indicat que “els joves han d’aprendre molt de les seves majors” i ha recordat a Ramón Vives, que va ser el regidor que va iniciar aquest tipus d’actes i que aquest 2013 compliria 50 anys de casat.

A la nit, tindrà lloc un dels concerts més sentits de l’Associació Musical Mestre Candel, ja que servirà per homenatjar al mestre que dóna nom al col·lectiu. Aquest 2013 es compleixen vint anys de la pèrdua d’un dels músics més importants de la localitat. Per això, el concert servirà per recordar la seva important trajectòria. Aquest tindrà lloc al carrer Blasco de Alagón.

Més informació: |