Vilafranca celebra avui divendres el dia de Sant Roc i ret homenatge a la gent gran

comarquesnord.cat . Vilafranca . divendres, 16 d'agost de 2013 .

Ahir dijous Vilafranca va celebrar el dia de la Mare de Déu d’agost amb una missa major en honor seu. Els xiquets van poder jugar al parc infantil ubicat a la Tasca de la Comissió i, al migdia, es van començar a cuinar les paelles a les Fonts del Llosar. A les 19 hores es va celebrar el Ball Pla infantil a càrrec de la Unió Musical de Vilafranca i, a partir de les 20 hores, va començar la Festa de la Xistorra. A la nit els adults van ballar el Ball Pla i, tot seguit, el grup de música local Entrepit va actuar en l’escenari de la Tasca de la Comissió.

Hui divendres la programació de les festes està dedicada a Sant Roc ia la gent gran. A primera hora del matí, la Unió Musical de Vilafranca ix en cercavila i, més tard, des de la Tasca de la Comissió hi ha programada una volta a cavall. A les 10:30 se celebra una missa baturra en honor a Sant Roc a càrrec de la rondalla i el grup de ball de Vilafranca per, tot seguit, eixir en processó. A continuació es realitza l’homenatge a les persones més majors de la localitat i es continuarà amb el dinar de germanor per a la gent gran al Parador.

A la vesprada es juguen les eliminatòries dels campionats de Guinyot i Botifarra i es solta un rogle de vaques de la ramaderia de Germán Vidal de Cabanes al recinte taurí. A més es solta un bou de la ramaderia La Glorieta patrocinat per la penya El Ventanillo mentre a la Tasca de la Comissió es celebra la festa de la cervesa. A les 20 hores es resa el rosari de Sant Roc i, a la nit, segueixen els festejos taurins amb el bou embolat infantil i el bou embolat. A la mitjanit dóna començament la desfilada de disfresses per continuar la festa amb la discomòbil.