Vilafranca encara l’últim cap de setmana de les seues festes patronals

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 17 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , ,

Vilafranca va dedicar la programació de les seues festes patronals d’ahir divendres a Sant Roc ia la gent gran. A primera hora del matí, la Unió Musical de Vilafranca va eixir en cercavila i, més tard, des de la Tasca de la Comissió va fer una volta a cavall. A les 10:30 es va celebrar una missa baturra en honor a Sant Roc a càrrec de la rondalla i el grup de ball de Vilafranca per, tot seguit, eixir en processó. A continuació es va realitzar l’homenatge a les persones més majors de la localitat i es va continuar amb el dinar de germanor per a la gent gran al Parador. A la vesprada es van jugar les eliminatòries dels campionats de Guinyot i Botifarra i es va soltar un rogle de vaques de la ramaderia de Germán Vidal de Cabanes al recinte taurí i un bou de la ramaderia La Glorieta patrocinat per la penya El Ventanillo mentre, en la Tasca de la Comissió, se celebrava la festa de la cervesa. A les 20 hores es va programar el rés del rosari de Sant Roc i, a la nit, van seguir els festejos taurins amb el bou embolat infantil i el bou embolat. A la mitjanit va donar començament la desfilada de disfresses per continuar la festa amb la discomòbil.

La programació de hui dissabte comença al matí amb un encierro infantil. Al migdia s’inaugura la Taverna Taurina on es podrà veure fotos i vídeos taurins de la localitat. A la vesprada se celebra la final dels campionats de Botifarra i de Guinyot i es soltaran dos bous fins al recinte dels cadafals. El teatre cobrarà protagonisme amb l’espectacle d’animació “Marci@nets 21” de la companyia Scura Splats destinat a tots els públics que tindrà lloc a l’Avinguda del Llosar. Seguidament, el grup Zambra Flamenca actuarà a la Tasca de la Comissió. A la nit s’embolaran dos bous i començarà l’orquestra i la discomòbil al Parador de Festes.

Demà diumenge finalitzen les festes patronals amb la inauguració de la restauració i del Museu de la Torre del Conjurar, la festa final a la Tasca de la Comissió i el castell de focs artificials de fi de festes a l’Avinguda del Llosar.

Més informació: | |