“Visca Sant Roc i els Quintos”

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 17 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , ,

Multitud d’elements fan úniques a les festes de Morella. Entre ells, la dansa de ‘Els Pelegrins’ que és un dels trets més característics de les Festes d’Agost de Morella i il·lustra l’inici d’una setmana repleta d’actes. Una tradició que és protagonista aquest dissabte i el diumenge amb la qual comencen els Bous de Sant Roc.

La dansa està composta per un grup de 9 xiquets i 9 xiquetes que ix al carrer ballant al ritme dels tambors i les gaites pel centre de la localitat. Abillats amb una indumentària fidel, còpia de la vestimenta que portaven els pelegrins de Santiago en l’Edat Mitjana, anuncien cada any que Morella està immersa a les Festes d’Agost.

Els Quintos i Quintes, que enguany són un grup de al voltant de trenta persones, han estat els responsables dels assajos previs que s’han desenvolupat les últimes setmanes pel passeig de l’Alameda, intensificant-los esta darrera setmana. A més dels diferents ‘caragols’, un total de quatre, els integrants de la dansa reciten poesies en diferents punts en les quals s’analitzen amb ironia temis d’actualitat del municipi.

No falten obres que es demanden, crítiques constructives o l’últim Aplec dels Ports. Enguany destaca que han obert la dansa dos Gaiteros que interpretaran la peça dels Pelegrins a dos veus. El que també es repeteix és el punt i final quan els Pelegrins acaben la seva poesia cridant ben fort ‘Visca Sant Roc i els Quintos!’.

Més informació: | |