La muntada dels cadafals marca l’inici dels actes taurins de les festes de Morella

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 28 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

La desfilada de la dansa dels Pelegrins i el muntatge dels cadafals centren l’agenda festiva per al diumenge de festes a Morella. Aquest segon és un acte que canvia totalment la imatge del carrer porticat Blasco d’Alagó i que suposa l’inici dels actes taurins, que començaran aquesta nit. Les Festes d’Agost que se celebren en honor a Sant Roc, van tenir el seu tret de sortida el divendres, amb el pregó del morellà Xavi Querol. Amb aquest inici, Morella continua celebrant un mes d’agost ple d’activitat, per al qual s’han programat més de cent actes per a tots els públics.

El muntatge dels cadafals transforma la ciutat, amb una vesprada de gran ambient festiu i un resultat que fa irreconeixible el principal carrer de la localitat. Cada quadrilla munta la seva barrera, que consisteix a col·locar entre porxe i porxe, troncs per una banda i per un altre del mateix. D’aquesta manera, es poden presenciar els actes taurins des de l’altura, protegint-se d’aquests animals. El primer ‘encierro’ té lloc el dilluns, a les 7 del matí, però durant la matinada, ja tenen lloc els primers actes taurins, a la Plaça de Bous. Els bous i vaques d’enguany provenen de les ramaderies Dàmaso González d’Albacete i Juan Faet d’Almenara.

L’estructura dels dies festius és similar, amb activitats per a tots els públics. A les set del matí té lloc l’entrada de vaques i bous, durant els matins hi haurà activitats infantils, com el concurs de dibuix, el cinema o la novetat d’aquest any que és el Xiquiencierro, per les tardes la solta de vaques i, a la nit, els bous embolats. Així, Morella viu els moments més taurins de tot l’any.

Més informació: |