Valderrobres vibre amb el xupinazo, la Coronació de la Reina i la xarlotada

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 21 d'agost de 2013 .
Etiquetes:

Un luxe. Amb estes paraules es podrien resumir les Festes Patronals de Vall-de-roures, que des del cap als peus han estat carregades de rialles, emoció i molt d’entreteniment. Els veïns del municipi van eixir amb moltes forces el dia de la vigília, al consolidat xupinazo amb aigua a la plaça major i la música de la xaranga. Després de llançar els coets va arribar la bogeria entre el públic més jove. A la tarde va arribar un dels grans moments de les Festes Patronals: la Coronació de les Reines. Glamur i alguna que altra llàgrima entre el públic assistent. El 15 d’agost, Dia de la Mare de Déu, es va celebrar la solemne missa a Santa Maria la Major, amb processó tocada per la Banda San Antón. I per la tarde, partit de futbol entre el Valderrobres i el Massalió, amb victòria local i gran assistència de públic.

Hi va haver grans moments a les Festes Majors de Vall-de-roures. El primer dia de les vaquetes va haver molta afluència a la plaça de bous, igual que la tarde de la xarlotada, un dels actes més especials a la capital del Matarranya. No van faltar els vestits i fins i tot les coreografies més originals, complementat després amb vaquetes.

Enguany, les Festes Patronals de Vall-de-roures partien amb una novetat. La Pujada als Sants, en lloc de commemorar-se l’últim dia de festes, es va avançar uns dies i es va celebrar el 10 d’agost, el cap de setmana previ. Segons van recalcar des del consistori, la presència de públic va ser més que notable. L’alcalde de Valderrobres, Carlos Boné, va recordar que enguany “vam fer un avançament festiu amb la Pujada als Sants. Hi havia una mica d’expectació, de veure com anava tot”. Boné va afegir que estos anys, la Festa dels Sants “anava a la baixa, no teníem molta assistència de públic i vam apostar per este canvi. I de moment, podem dir que estem contents perquè va assistir molta gent, sobretot gent jove, moltes penyes. I els majorals estaven contents”. Al llarg del dia hi va haver infinitat d’activitats, com ara un esmorzar popular, campionat de morra, carreres populars i gimcana. També hi va haver jocs tradicionals i repartiment de trofeus, amb el corresponent podi.

Més informació: