La Freixneda està preparada per a viure uns dies molt intensos

comarquesnord.cat . La Freixneda . dijous, 22 d'agost de 2013 .
Etiquetes:

La Freixneda ja té preparades les seues Festes Majors en honor a Sant Bartomeu i Sant Felicíssim. Seran quatre intensos dies carregats d’activitats per a tots els públics i que per primera vegada s’organitzaran des de la Comissió de Festes constituïda com a associació. Des del consistori s’ha apostat per la creació d’una associació per a fer les festes amb la finalitat que estes siguin més participatives a l’hora d’organitzar-les. Segons va destacar l’alcalde de La Freixneda, José Ramón Gimeno, “des de l’ajuntament dediquem una partida econòmica per a les festes i treballem amb els membres de l’associació per a elaborar-les, però són ells els que han de dissenyar-les. Creiem que si són els mateixos veïns els que 20130822 LaFreixneda PrèviaFestes (1)

decideixen quins són els actes que cal fer durant els dies de les festes, és molt millor per al desenvolupament i la participació en les mateixes”.

L’activitat festiva s’iniciarà avui amb el dia dedicat a les penyes. El dijous 22 d’agost a partir de les 11.30 hores es farà el pregó i el xupinazo que obrirà les festes 2013 de La Freixneda. La cercavila, el dinar, una gimcana, música amb discoteca mòbil i el bou de foc completaran la primera jornada festiva. El divendres 23, dia de la Vespra, les activitats per als xiquets obriran l’extens programa d’actes que finalitzaran a altes hores de la matinada amb la música de l’orquestra i el bou de foc. Els actes del dissabte 23 es faran en honor a Sant Bartomeu. Els actes religiosos comparteixen la programació amb la música. La banda de música Francisco Turull, el grup de jota ‘Aires del Matarranya’ i l’orquestra Atalaia ompliran de música durant tot el dia a La Fresneda. L’última jornada festiva serà el diumenge 25 d’agost, dia dedicat a Sant Felicíssim, en el qual destaquen les activitats per als xiquets. La música i l’últim bou de foc donaran pas a la traca fi de festes.

L’ajuntament i la comissió de festes desitgen que siguin unes jornades carregades d’alegria, festa i convivència i conviden a veïns i visitants a xalar al màxim de tots els actes programats.

Més informació: