Morella celebra el Dia de la Mare de Déu de Vallivana

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 24 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , , , ,

Morella encara la recta final de les Festes d’Agost amb un dels seus dies més especials. En la jornada d’avui, els veïns de la localitat s’han desplaçat al Santuari de Vallivana per fer una ofrena de flors a la Mare de Déu i celebrar una Missa en el seu honor. D’aquesta manera, els morellans i morellanes guarden un dia de les festes estivals per recordar la seva figura.

L’Ajuntament de Morella ha habilitat un autobús que ha partit a les deu del matí fins Vallivana. Allà, s’ha realitzat la tradicional ofrena de flors, de manera que els veïns han pogut realitzar un mantell molt colorit per a la patrona. Tot seguit, s’ha oficialitzat una Missa al mateix Santuari. Ja a Morella, el Grup de Gaiteros de la localitat ha realitzat un cercavila.

Així, els veïns i veïnes de Morella han tingut una nova jornada d’homenatge i record per a la Mare de Déu de Vallivana. Cal recordar, que cada primer dissabte de maig, recorren a peu els vint-i-quatre quilòmetres que separen les localitats per agrair-li el miracle que va obrar al segle XVII i que va servir per alliberar d’una pesta a la població. I, cada sis anys, se celebren unes festes extraordinàries en honor seu, el Sexenni.

. Últimes jornades festives

Les Festes d’Agost conclouran oficialment diumenge, amb la tortilla monumental, el tradicional cercavila de l’Associació Musical Mestre Candel i el castell de focs. Tanmateix, l’activitat no cessa i, hi ha molts actes infantils, esportius, solidaris, culturals i festius organitzats durant aquest mes. Sense anar més lluny, en la jornada d’avui, els més menuts han tingut el seu espai de diversió a la Plaça dels Estudis, amb els inflables esportius. Demà, el lloc es traslladarà a la Piscina Municipal amb els aquàtics.

Pel que fa a l’activitat cultural, aquest dissabte es presenta el llibre “Ara que tinc 20 anys”, editat per Comunicacions dels Ports i en el què es realitza una crònica dels fets més destacables que han esdevingut en la localitat en les últimes dues dècades. Per tancar les activitats d’avui, a l’Espai Firal se celebra el Festival Diez FM, amb música de tots els tipus i les entrades seran gratuïtes.

Abans de començar la Setmana de l’Esport i la Salut, demà la cultura serà protagonista amb l’acte de record als 50 anys de la restauració de la sala capitular del Convent de Sant Francesc. Espai en què es troba un autèntic tresor de la pintura macabra: la Dansa de la Mort. Després d’aquest acte, tindrà lloc el segon concert del III Cicle Morella Sonora, a càrrec de David Moliner.

Més informació: | | | |