La Diputació impulsa la Fira Ramadera de Morella amb 6.000 euros i la cessió de 22 animals de la granja d’Ares

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 27 d'agost de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Desenvolupament Rural, contribueix amb una aportació de 6.000 euros i la cessió de 22 animals de la granja provincial d’Ares del Maestrat valorats en més de 3.000 euros a la celebració de la Fira Ramadera de Morella, que se celebrarà en aquest municipi durant els dies 7 i 8 de setembre.

El diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha explicat que “aquesta aportació respon a l’esforç que la institució provincial està desenvolupant per contribuir a la dinamització econòmica del sector agropecuari de Castelló. Treballar per seguir posicionant aquest esdeveniment com un dels referents de la seva matèria és fonamental per a la comarca dels Ports que concentra gairebé el 50% de la cabanya ramadera de la província de Castelló”.

Cal assenyalar que la Fira de Morella és un dels esdeveniments comercials amb més trajectòria històrica de la província, ja que la de 2013 serà la 757ª edició. Té com a objectiu l’exposició i mostra de béns i serveis amb la finalitat d’afavorir el seu coneixement i difusió, així com nous productes i tècniques en les diferents branques de la producció i els serveis, promovent els contactes i intercanvis comercials, facilitant l’acostament entre l’oferta i la demanda i aconseguint una major transparència al mercat.

Els expositors són, principalment, ramaders d’oví, porcí, boví i equí. També de maquinària agrícola i industrial, de productes agroalimentaris i comercials i de maquinària d’automoció. La seva rellevància queda constatada per l’elevat nombre d’expositors, que en 2012 va aconseguir la xifra de 203.

. Suport a les fires comercials

La contribució de la Diputació de Castelló a aquesta fira comercial respon a la línia de suport de la institució provincial a la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments com a motor de dinamització econòmica en els municipis de l’interior. Per a això, aquest 2013 destina una partida de subvencions de 100.000 euros. És una quantia que duplica la destinada a tal fi durant 2012, quan la corporació provincial va invertir 50.000 euros a subvencionar a 43 ajuntaments que van organitzar fires comercials.

Giner ha puntualitzat que “la finalitat d’aquestes subvencions és incentivar l’economia del comerç local dels municipis on s’organitzen, bé per la venda directa d’expositors al públic assistent com l’activitat econòmica que es genera de forma paral·lela a la fira. En definitiva, es pretén educar en el consum dels productes locals de la província”.

Cal assenyalar que la subvenció primera als municipis amb menor nombre d’habitants, característica de la gran majoria dels municipis de l’interior, podent finançar fins a un 70% de la despesa objecto de subvenció.

Més informació: | |