Lledó s’assegure 7 xiquets per a l’inici del curs escolar gràcies a l’arribada de dos noves famílies

comarquesnord.cat . Lledó . dimecres, 4 de setembre de 2013 .
Etiquetes:

L’arribada de dos noves famílies pràcticament assegure que el municipi de Lledó tindrà les escoles obertes de cara al curs escolar que està a punt de començar. La inesperada marxa d’una família a l’estiu va tornar a encendre les alarmes i va obligar a l’ajuntament a buscar famílies que s’assentaren al poble i tingueren xiquets en edat escolar. Després d’un agost i uns primers dies de setembre frenètics, i enmig de les seues Festes Majors, Lledó ha anunciat que per al curs escolar 2013/14 tindrà 7 xiquets dins les aules, de tal forma que supere els 6 alumnes exigits per DGA per tindre oberta l’escola.

María José Vallés, alcaldessa de Lledó, va reconèixer que al final van arribar bastantes sol·licituds. “No és fàcil triar les famílies. Però ens hem decidit per dos famílies i ara esperem tindre una mica més de sort”. Una d’elles arribe des d’Almeria, encara que ells “son de Blanes, i que els vam triar perquè els seus pares tenen una segona residència a Lledó, els coneixem i això done vots a favor. Tenen una xiqueta que entrarà a l’escola”. La segona de les famílies arribe des de Saragossa, i té dos xiquetes en edat escolar que fa arribar el col·legi de Lledó als 7 alumnes.

Els condicions que facilitava el consistori eren clares. En esta ocasió, “ens encarreguem d’oferir un lloguer assequible, finançat al 50 per cent pel consistori”. Assegurar un lloc de treball com l’any passat “no és possible”, va reconèixer Vallés, encara que “ara intentarem ajudar-los en trobar alguna faena”. Altres coses que han mirat des de Lledó són “si les famílies tenen algun ingrés econòmic o prestació per tirar endavant. Aquí als pobles vivim una mica millor. Les coses no són tan cares. Però es necessiten diners per a viure”.

. La decisió de la DGA

Gràcies a estes dos famílies, Lledó tindrà set xiquets en edat escolar, suficients segons les estimacions de DGA per a obrir les aules. De moment, però, no s’ha adjudicat el professor o la professora, i Lledó està a l’espera d’obtindre alguna resposta arribada des d’Educació del Govern d’Aragó. Com bé va recordar María José Vallés en el pregó de Festes, “el que tinc clar és que les persones lluitadores cada vegada es fan més fortes i al final quasi sempre aconsegueixen el que pretenen”. Una vegada més, s’ha aconseguit. De cara al pròxim curs, s’estime l’entrada de tres alumnes més a l’escola de Lledó.

Més informació: