Només una de cada tres peticions de beca a llibres i a menjador serà coberta

comarquesnord.cat . Saragossa . dimecres, 4 de setembre de 2013 .

El Departament d’Educació ha publicat les llistes definitives d’aquells alumnes que de cara al pròxim curs escolar tindran beca de menjador i de material escolar. Finalment, seran 17.349 els alumnes aragonesos que rebran ajudes, dels quals 12.445 seran per l’adquisició de llibres de text -d’elles 9.526 són al 100% i les 2.919 restants al 50%- i 4.904 per servei de menjador escolar. De fet, des de dimarts 3 de setembre, les famílies que han obtingut ajuda per a la compra de material curricular poden recollir la targeta-xec al seu centre educatiu.

Per a fer efectives les beques, els pares han d’entregar la targeta-xec al costat del llistat de material curricular a la seua llibreria. Esta tindrà validesa fins el 27 de setembre per poder ser canviada. Al mateix temps, el Departament d’Educació ha incrementat per al pròxim curs el cost de referència que cobreixen estes ajudes, que serà de 160 euros per alumnes de primària, 230 euros per a secundària i 100 euros per educació especial. Per contra, només un de cada tres estudiants rebrà beca este curs escolar, ja que de les més de 51.000 sol·licituds presentades només se’n cobriran 17.349.

El Govern d’Aragó va publicar a meitats de juliol la resolució provisional de les beques, que van ser concedides en aquell moment a 15.429 famílies. Al període d’al·legacions posterior Educació va estimar altres 1.920 sol·licituds afegides que complien els criteris econòmics però que no havien aportat a temps tota la documentació. 1.340 de les noves beques corresponen a material curricular. 580 a menjador. La DGA ha estimat destinar 6,6 milions d’euros a ajudes de menjador i material escolar pensades en les famílies en situació econòmica més vulnerable. Al Matarranya no ha arribat cap ajuda de menjador.