La Diputació aprova 554.625 euros per promoure nous llocs de treball

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 4 de setembre de 2013 .
Etiquetes: ,

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha ratificat aquesta setmana l’assignació total dels 554.625 euros aprovats fa dos mesos per contribuir al Pla d’Ocupació impulsat per la Generalitat. D’aquesta forma la institució provincial contribuirà en el que queda d’any a generar 1.479 ocupacions directes en 32 municipis castellonencs.

El diputat responsable de Promoció Econòmica, Vicent Sales, apuntava que “això demostra que aquesta iniciativa ha estat tot un èxit i que ajudarà a consolidar les bases del camí de la recuperació, que s’han anat posant durant l’últim any i que han permès que la província redueixi en prop d’un miler el nombre d’aturats des d’agost de 2012”. 

D’aquesta manera, a través d’aquest Pla la Diputació aportarà 325 euros a cada contracte nou que es realitzi, aplicant una fórmula d’esforç compartit entre els tres nivells d’administració que participen: Generalitat, diputacions i ajuntaments.

Ara seran a més els ajuntaments de la província els que decideixin, en funció de les necessitats particulars del mercat laboral dels seus municipis, a quin sector poblacional o econòmic es dirigeixen les ajudes contemplades en el nou Pla d’Ocupació. Cal assenyalar a més que el Pla Conjunt de Generalitat, diputacions i ajuntaments també atén “amb especial sensibilitat les demandes del sector empresarial de l’interior de Castelló posat que aquestes empreses són les que poden garantir la consolidació de la població als nostres pobles i la pervivència dels nostres senyals d’identitat”, va explicar després de l’engegada d’aquest pla el president de la Diputació Javier Moliner. Prova d’això és que hi ha més d’una quinzena de municipis de l’interior que s’han adherit en major o menor mesura a aquest Pla d’Ocupació conjunta, molts d’ells de petita grandària.

A la nostra comarca, les ajudes són les següents: Castellfort, Sorita i Palanques per a dos llocs de treball una ajuda de 750 euros per a cada municipi, mentre que a Morella per a vuit llocs de treballs l’ajuda és de 3.000 euros.

Més informació: |