Les visites a l’agost per l’oficina de turisme creixen un 7,5 per cent en relació a l’any passat

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 5 de setembre de 2013 .

Estos dies d’estiu ha hagut molt de moviment turístic pel Matarranya. Les pernoctacions han crescut a la província, Dinópolis ha tingut un gran estiu i, tot i que el comportament dels visitants ha canviat, el turisme rural i les segones residències s’han anat omplint. Si parlem de números, durant el mes d’agost han passat un total de 1.497 persones per l’oficina de turisme del Matarranya, situada a la seu de Comarca a Vall-de-roures, cosa que supose un increment del 7,62% en relació a l’agost de 2012. La meitat d’estes 1.500 persones visitaven la comarca per primera vegada.

L’altra meitat ja coneixien el Matarranya i van reconèixer que són fidels a la destinació Matarranya. Entre els altres visitants, el 18,64% del total diu que ha buscat informació del destí a través d’internet i les xarxes socials. Un 30,59% ha seguit el consell d’algun amic a l’hora de preparar les seues vacances al nostre territori, mentre que el 1,59% que quede s’ha inspirat en els mitjans de comunicació. En relació a l’estada, el 14,99% dels turistes han passat una nit, el 17,31% dos nits, el 19,9 per cent tres nits i el 28,94% un total de quatre nits o més. El 18.86% restant ha estat al Matarranya només de passada.

Pel que fa al perfil del visitant, el 43,81 per cent ho fa en família, el 41,59 en grup i el 14,6% ho fa en parella. La majoria dels visitants organitzen el viatge pel seu compte i pel que fa a l’allotjament preferent, l’hotel -hostal i pensió- és el preferit per la majoria dels visitants, triat pel 28% d’ells. Va seguit del 20,23% dels apartaments i les cases de turisme rural. A càmpings s’instal·len un 5,65% dels turistes i en albergs el 3,71%. En autocaravanes hi passen el 7,29% dels turismes enquestats, mentre que el 16,26% ho ha fet en segones residències o cases de familiars i amics.

. La majoria, catalans

Pel que fa a l’origen del turisme que arribe al Matarranya, cal destacar que nou de cada deu visitants són nacionals i només un d’estranger. Per províncies, veiem que casi el 45% dels visitants provenen de Barcelona, el 17 per cent de Saragossa, el 10 per cent de València, el 6 per cent de Tarragona, igual que de Castelló, i tenim un 2% arribats des de Madrid. Pel que fa als números de caràcter internacional, França esdevé l’origen més important del número de turistes estrangers, seguit dels ciutadans alemanys, belgues i holandesos.