Vilafranca celebra el Novenari de la Verge del Llosar

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 5 de setembre de 2013 .
Etiquetes: , ,

Nou dies abans de la celebració de la festa de la Mare de Déu del Llosar, patrona de Vilafranca, s’esta duent a terme a la Parròquia de Vilafranca el novenari en honor a la Verge. Des del dissabte 31 d’Agost fins al mateix 8 de Setembre es celebra la novena, a les 21 hores de dilluns a dissabte i a les 17 hores el diumenges, incloent també el darrer dia que es celebra a l’ermitori de la Mare de Déu. Des de temps immemorials es celebra la novena a la Verge del Llosar. Uns dies de pregaria en el que es recorda la vida de la Verge Maria.

La novena en honor a la Verge del Llosar compta amb diferents apartats. Una primera amb els misteris i el rosari. Els misteris son cantats pel Cor de l’Església de Vilafranca. Cada dia es resen uns, els dolorosos, el gloriosos i els gojosos. La novena en sí comença amb el cant del Tota Pulchra per part del Cor Parroquial.

La Majoralia de la Mare de Déu del Llosar 2013 presideix la novena als primers bancs de l’Església. Una Majoralia formada per 12 joves de Vilafranca que s’encarreguen de preparar tots els actes de la festa i que participen també a la novena amb la lectura de l’Evangeli i amb les peticions, que cada dia del novenari son diferents. El 8 de Setembre es celebra la Nativitat de la Verge Maria i la festa de totes les ‘Mare de Déus trobades’. Vilafranca honorarà a la Verge del Llosar amb un seguit d’actes que tindran lloc durant tota la jornada.

Habitualment, la Parròquia Santa Maria Magdalena sol rebre el dia de la Mare de Déu del Llosar la visita d’altres rectors, alguns dels quals han passat per Vilafranca al llarg dels anys. En aquesta oportunitat també s’esperen visites, encara que al caure en diumenge pot ser més complicat al tractar-se d’un dia important per al culte. Als propers dies, l’Esglèsia de Vilafranca viurà gran quantitat de preparatius per a la processó del dia 8 de Setembre. Durant la novena, a l’altar major es troba la imatge de la Verge del Llosar amb els seus guions i banderes. Altres confraries de Vilafranca també participen de la processó de la patrona.

Vilafranca celebrava antigament les seues festes majors de l’any al voltant del 8 de Setembre i de la seua patrona, la Verge del Llosar. Des de l’any 1988 les festes de Vilafranca tenen lloc al mes d’agost, encara que al Setembre es dediquen uns dies festius en honor a la Verge. El dissabte 7 tindrà lloc la celebració taurina de l’associació de cadafals i el diumenge 8 la solemne jornada dedicada a la Mare de Déu del Llosar, organitzada per la Majoralia 2013.

Més informació: | |